Hendek Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri yeşil bir Hendek için sürdürdüğü hizmet kapsamında parklarda ağaç budama ve bakım çalışması gerçekleştirdi.

18 bin m2 alan
18 bin m2 alanda kurulu olan Bayraktepe botanik parkında bulunan süs bitkilerinin periyodik bakımı yapılıyor. Bakım çalışması kapsamında yüzlerce farklı ağaç ve çalı türlerinin bulunduğu parkta bitki budamaları yapılıyor. Yapılan bakım çalışmalarında; Ağaç budama çalışmalarındaki temel amaçlarının, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu, budamaların ağaçları gençleştirdiğini, canlandırdığını ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığı belirtildi. 

Bakım ve budama

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce yapılan açıklamada, "Genel anlamda budama, ağaç ve ağaççıklarda ilkbahar sürgünleri başlamadan Kasım-Mart ayları arasında yılda bir kez gelişimi kuvvetlendirme ve gençleştirme amacıyla yapılır. Form budaması, çit budaması, su sürgünleri ve kuru dal budaması bitkinin büyüme yaptığı dönem içinde yapılır. Çalı budamalarında ise, erken ilkbaharda çiçek açanların çiçekleri geçtikten sonra, diğer çalıların da Mart ayı ortalarında budanmasına dikkat edilmektedir" denildi.