BASIN AÇIKLAMASI                                                                                                09.08.2019

"Belediyemizle alakalı olarak son günlerde basında çıkan, ‘Soruşturma’ haberleri üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına intikal eden taşınmaz satışları ve imar uygulamalarıyla ilgili olarak müfettişler tarafından inceleme yapılmış, İçişleri Bakanlığı tarafından bazı eski başkanlar, eski encümen üyeleri, eski meclis üyeleri, daire müdürleri ve çalışanlar hakkında soruşturma izni verilmiştir.

4 yıl önce İlçe Başkanlığım döneminde, hukukçularımızın incelemesi sonrasında dönemin meclis üyeleriyle beraber hareket ederek, herkesin malumu üzerine bahse konu iddialarla alakalı şikayet tarafımızca yapılmıştır. Gelinen noktada Hendek Belediye Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya, suçtan zarar gören olarak müşteki sıfatıyla 08 Ağustos 2019 tarihi itibariyle müdahil olmuş bulunmaktayız.

Anayasamızda, ‘Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz’ hükmü yer almaktadır. Şüphesiz ki; kanunu ve vicdani sorumluluk gereği bazı personellerimizin de yer aldığı soruşturma kapsamında hukukun vereceği karar suçlu ve suçsuzu belirleyecektir. Hemşerilerimizin bizlere olan emanetine toz dahi kondurmayacağımızın özellikle bilinmesini isteriz. Bu bağlamda çalışanlarımızla ilgili de gerekli incelemenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

İnancımız, vizyonumuz ve görevimiz gereği Hendek halkının yani kamunun yararına aykırı hiçbir iş ve işleme onay vermemiz mümkün değildir.


Dün olduğu gibi yarında açık, şeffaf, adil ve adaletli; yönetim anlayışımızdan ödün vermeden, milletimizin hak ve hukukunu en iyi şekilde korumaya devam edeceğiz.

Hendek halkının 31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinde bizlere emanet ettiği bu kutsal görevde, tüm enerji, birikim ve çabalarımızı Hendek’i geleceğe taşımak adına kullanıyoruz. Tek düşünce ve hedefimiz bizlere güvenerek iş başına getiren Hendek halkının en iyi hizmeti alması, projelerimizle ilçemizin yaşam kalitesinin artmasıdır."