KARLA MÜCADELE TİMİ ALARMDA

Valilik ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen yoğun kar yağışı uyarıların ardından Hendek Belediyesi Karla Mücadele Timi teyakkuza geçti, kurumlarla koordineli şekilde gerekli tedbirler alındı.

TEDBİRLER ALINDI

Sakarya Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarılar doğrultusunda teyakkuza geçen Hendek Belediyesi, karla mücadele ekiplerini 7/24 nöbet sistemine geçirdi. Aralık 2021’den bu yana şehrin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmasını başlatan ekipler, Ocak 2022’de ise şehrin tüm genelinde teyakkuza geçen ekipler koordine edilerek yine görevlendirildi. Vatandaşların günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımda aksamaların yaşanmaması adına oluşturulan karla mücadele ekipleri mahalle mahalle görevlendirip, nöbete geçirildi. Valiliğin eğitimde, engelli ve hamile kamu personelleri için aldığı tatil kararlarının ardından zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmaması yönünde yapılan uyarıda hatırlatıldı.

BAŞKAN BABAOĞLU: HAZIRIZ, TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

Kar yağışının etkili olduğu süre boyunca 7/24 yolları güvenli hale getirmek adına ekiplerin sahada olacağını söyleyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen anlık bilgiler ve duyuruları yakından takip ediyoruz. Beklenen yoğun kar yağışı öncesinde mahallelerimizle tam koordinasyonumuzu devam ettiriyoruz. Tam donanımlı araçlarımızla ekiplerimiz 7/24 kar mesaisine hazır. Vatandaşlarımızdan ricam kötü hava koşullarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıları dikkate alıp tedbiri elden bırakmamaları ve kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumları 444 54 03 beyaz masayı arayarak ya da 0555 888 54 03 numaralı WhatsApp hattımıza yazarak belediyemize iletebilirler” dedi.