Yayınlanan haritada, İlçe Merkezi ve Yeni Mahalle bölgelerinde bir ay öncesine nazaran korona virüs vakalarının oldukça artığı gözlemlenmekte. Çeşitli renklerle bölümlendirilen coronavirus vaka lokasyonlarında kırmızı ve yeşil alanların çokça olması bölgede büyük tedirginlik oluşturmakta.

Geçmişe nazaran kırmızı alanların artması, ilçede yer alan vakka ve testleri pozitif çıkan kişilerin oldukça yükseldiğini göstermekte.

Özellikle testleri yapılıp eve gönderilen vatandaşların, test sonuçlarını beklediği süre sonrasında evlerinden korona pozitif çıktığının bilgisini almaları ardından durumlarına göre Hendek devlet hastanesine sevk edildikleri durumlara zaman zaman rastlanmakta.

Hendek alarm veriyor, kırmızı alanlar arttı…

Virüsün bölgemizde yoğun hissedilmesi ve önlemlere tam anlamıyla uyulması için Sakarya il ve ilçelerinde 7 gün boyunca ilçe merkezi ve çevresinde, önlemlerle ilgili olarak denetimler süreceği öğrenildi.

Not : Tablolardaki renklerin anlamları şu şekilde belirtilmiştir. Kırmızılar durumu ciddi hastanede,  Maviler durumu orta,  Morlar evde izlem,  Yeşiller sadece virüs var şikayeti yok evde izolasyon ve izlemde olan coronavirus hastalığını temsil ettiği belirtildi.