HENDEK BELEDİYESİ MİNİK ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKTİ

Hendek Belediyesi ve Özel Okul işbirliği ile Orman Haftası nedeniyle Akpınar Mahallesinde önceden belirlenmiş alanlar fidanla buluştu. Orman Haftası nedeniyle düzenlenen fidan dikim etkinliğine Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ve Özel Okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

AKPINAR DİKİM SAHASI

Hendek Belediyesi ve Özel Okul Orman Haftası nedeniyle öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla etkinlik düzenlendi. Akpınar mahallesinde önceden belirlenen alana Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Özel Okul Öğretmen ve öğrencileri katıldı. Akpınar mahallesindeki ağaçlandırma sahasında 60 adet çam, ladin ve mazı fidanları toprakla buluşturuldu.

Hendek Akpınar Mahallesinde Belediye ile Öğrenciler fidan diktiler

MİNİKLER FİDAN DİKTİ

Öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler belediye ekipleri ve öğretmenleriyle birlikte fidan dikerek ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemini öğrenmiş oldu. Kendi elleriyle fidan diken minik öğrenciler toprakla fidanları buluşturarak ilk can suyunu da fidanlara verdi. Çocukların fidan dikme sevincine ortak olan öğretmenleri, çocuklarla birlikte yarınlar için birer fidan diktiklerini söylediler. Öğretmenler, öğrencilerin kendi elleriyle fidan dikmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRÜ AYDIN: DUA ALACAKSINIZ

Minik öğrencilerin fidanları toprakla buluşturduğu etkinlikte konuşan Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, fidanları dikmenin yanında dikilen fidanlara sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, “Daha temiz bir hava, daha yeşil bir dünya için her vatandaşın dikili bir ağacı bulunsun istiyoruz. Siz miniklere ağaç sevgisini aşılamak çok güzel bir duygu. Artık sizin de burada dikili bir ağacı var. Bugün dikeceğiniz fidanlardan gelecekte faydalanan herkes size dua edecek. Kıyamet bile kopsa elinizde eğer fidan varsa dikin’ diyen bir medeniyetin evlatlarıyız. İnşallah kıyamete kadar baki kalır bugün diktiğiniz ağaçlar. Fidanların dikilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.