Hendek Yukarı Çalıca Mahallesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020 tarihinde büyük bir patlama yaşanmış, patlamada 7 çalışan yaşamını yitirmişti. Gözü yaşlı aileler patlamanın 1. yılında fabrika kapısına karanfil bıraktı…

Tüm Türkiye'de Hendek patlaması faciası olarak bilinen havai fişek fabrika patlamasının üstünden 1 yıl geçti...

Bugün 3 Temmuz 2021 , bundan tam 1 yıl önce yaşanan patlamada 7 çalışan feci şekilde yaşamını yitirmiş, patlama sonrasındaki bölgedeki atık malzemelerin sevk edilerek taşkısığı mevkiinde edilmesi esnasında yaşanan büyük ikinci patlamada 3 jandarma şehit olmuş , 1 Hendek Belediye personeli ağır şekilde yararlanırken hayata güçlükle tutunurken olay yerinde 9 kişi daha çeşitli şekillerde yaralanmıştı.

Fabrika alanı adeta kale gibi çepeçevre sarılı ormanlardan dolayı, çevrede zor fark edilen bir alanda oluşu, fabrikada yapılan üretimin riskini çok yüksek oluşu ve önlemlerin yetersizliği sonucunda defalarca patlamaların yaşandığı fabrikada bu kez yerle bir olmuştu.

Patlamanın 1'nci yıldönümünde gözü yaşlı aileler Hendek Yukarı Çalıca Mahallesinde yer alan fabrika girişinde bugün saat 11:00’de bir araya gelerek “HENDEK İÇİN ADALET” pankartı önünde açıklamalarda bulundular.

Siyah Zemin, kırmızı yazı ile yazılı olan “HENDEK İÇİN ADALET” pankartını açan gözü yaşlı aileler, Fabrika girişindeki yokuşu çıkarken acıları bir kez daha tazelendi, hıçkırıklara boğulan, yakınlarını saatlerce, günlerce o bölgede bir umutla bekleyen ailelerin feryadı yürekleri dağladı.

3 Temmuz 2020 ünü yaşanan patlama, Yaklaşık 50 km mesafeden deprem etkisi yaratmış, patlayan fabrika ve çevresinde bir çok noktada ağır hasarların yaşanmasına neden olurken, fabrika alanında derin çukurların oluşturmuştu.

Gözü Yaşlı Aileler Hendek Patlamasının 1'inci Yılında Adalet Bekliyorlar...

Bugün patlamada yaşamını yitiren Muhammet Aygün, Halis Yılmaz, Havva Çelik, Ramazan Kor , Erhan Ateş Sebahattin Tepeçınar ve Muhammet Çanakçı ise hayatlarını kaybetmişlerdi.

Günlerce fabrika alanında süren beklemeler sonucunda, cenazelerine ulaşan yakınları bugün aynı acıları bir kez daha yaşadı.

Gözü Yaşlı Aileler Hendek Patlamasının 1'inci Yılında Adalet Bekliyorlar...

İş güvenliğine dikkat çeken yetkililer, çalışanların birer iş güvenlik malzemesi ibi tüketildiği sektörlerin denetimlerinin yetersizliğine vurgu yaptılar.

Fabrika kapısının ardında bulunan alana karanfil bırakan gözü yaşlı aileler, güçlükle konuştu. Adalet beklediklerini yineleyerek davaların sürdüğünü, adaletin tecelli etmesi için yürekten haykırışlarını sürdürdüklerini belirttiler.

Gözü Yaşlı Aileler Hendek Patlamasının 1'inci Yılında Adalet Bekliyorlar...