Ocak ayı içerisinde Hendek de yağan ve bir çok noktada ulaşım aksamlarına yaşanan kar yağışı sonrasında, günler öncesinde haber verilen bu kar yağışına hazırlıklar sürüyor. Hendek Kar alarmı ile ilgili bir haber iletildi…

HENDEK’TE KAR ALARMI

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen yoğun kar yağışı uyarısının hemen sonrasında alarma geçtiklerini ifade ederek, “Hendek Belediyesi olarak 54 araç ve 80 personelle teyakkuzdayız. Yoğun kar yağışı başladığı andan itibaren düzenli bir şekilde kar küreme, yol açma ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılacak” dedi. MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ’da yönetimiyle ve Ülkü Ocaklarıyla birlikte çalışmalara gönüllü olarak katılacaklarını dile getirdi.

54 ARAÇ-80 PERSONEL

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen veriler doğrultusunda teyakkuza geçen Hendek Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Günler öncesinden koordinasyon sağlayarak planlamalarını yapan Hendek Belediyesi ekipleri verilen kar alarmı ile birlikte nöbete geçti. Hendek Belediyesi toplamda 54 araç ve 80 personel ile karla mücadele çalışması yapacak. 5 grayder, 4 kar kamyonu, 5 JCB, 3 loder, Büyükşehir Belediyesine ait 2 kar kamyonu, 9 kiralık JCB ve 26 kiralık traktör ile kar timleri göreve hazır hale getirildi.

Geçmiş yağışta yaşanlar yaşanmasın için, Hendek’te kar alarmı verildi…7/24 ANA VE ARA YOLLAR

Şehir merkezi başta olmak üzere bölge bölge planlamalar yapılırken herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına kar başladığı andan itibaren çalışmaların 7/24 kesintisiz devam edeceği açıklandı. Ekipler şehir merkezi ve mahallelerde ana yollar ve ardından ara yollarda sürekli kar küreme çalışması yapacak. Ayrıca buzlanmaya karşı tuzlama tedbirleri de alındı.

YAYA YOLLARI, AĞAÇLAR, SOKAK HAYVANLARI

Diğer yandan yaya yollarının temizlenmesi için gezici ekipler oluşturulurken, ağaçlarda biriken karların temizlenmesi içinde özel önlemler alındı. Kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlar için tehlike oluşturabilecek unsurlara gezici ekipler anında müdahale edecek. Ayrıca sokak hayvanlarının beslenmesi içinde hassasiyet gösterilecek.

Geçmiş yağışta yaşanlar yaşanmasın için, Hendek’te kar alarmı verildi…

BAŞKAN BABAOĞLU KOORDİNE EDİYOR

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ekiplerden durum hakkında an ve an bilgiler alırken sistemli ve koordineli bir şekilde hiçbir vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde aralıksız sahada olacaklarını söyledi. 

Geçmiş yağışta yaşanlar yaşanmasın için, Hendek’te kar alarmı verildi…

GÖNÜLLÜ ORDUSU

MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı’da yönetim kurulu üyeleri ve Ülkü Ocaklarıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına gönüllü olarak katılacaklarını duyurdu.