Onlar engel değil, ENGEL SİZSİNİZ

Program öncesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okundu.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Erkut Bozkurt,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Aydın, Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma Dursun, El Ele Engelliler Derneği Başkanı Esin Aygen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hayatımızın içinde engel yok, özel gereksinimli bireyler var

Programda Bir konuşma yapan Hendek El Ele Engelliler Derneği Başkanı Esin Aygen “ Engelli diye adlandırdığımız bu durum kutlamalar yapılması için değil, farkındalık oluşturulması içindir. Artık hayatımızın içinde engel yok, özel gereksinimli bireyler var. Engel sadece bir gün değil, bir hafta değil, bir ömrü kapsar. Şüphesiz özel gereksinimli bireylerin mesleklerini, sıkıntılarını, hatırlamak, başarılarının farkına varmak bir günle hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Özel gereksinimli bireylerin eğitimi konusunda başta eğitim kurumlarımız olmak üzere sosyal çevrenin onların ihtiyaçlarını karşılayarak fiziki şartlara kavuşturulmasıdır. Onlar engel değil, engel sizsiniz “ dedi.

Konuşmanın ardından, engelli vatandaşların başarılı yaşam öykülerinin olduğu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Akıllı ev sistemi

Programda, Hendek Anadolu Lisesi öğrencileri “  Hal Roket “takımı ekibi Kutay Aygün, Muhammet Talha Dönmez ve Samet Çiftçi’nin kendi yaptıkları ve özellikle engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak olan akıllı ev sistemi büyük beğeni topladı.

Program sonunda, engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmak için, tiyatro oyunu sahnelendi.