Birliği Başkanı Hasan Alişan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birlik binasında düzenlenen programa katıldı.

BAŞKANDAN ÇİÇEK

Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nde 8 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Program öncesinde SESOB Başkanı Hasan Alişan birlik binasında çalışan kadın personellere çiçek hediye etti. Programda konuşan Alişan pandemide esnaflar olarak zor günler geçirdiklerini kaydederek, “Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, birliğimize bağlı odalarımız ve üyelerimiz ile gerçekten zor günlerden geçiyoruz. 1 yıldır etkisini devam ettiren Covid19 salgını, sağlığımızı olduğu kadar ticari hayatımızı ve işlerimizi de etkisi altına almış durumdadır. Bu salgının bizim için ne kadar büyük bir yıkım olduğunu kamuoyuna anlatmaya, esnaf ve sanatkarımızın sesi olarak beklentilerini karar vericilere iletme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sakarya Valiliğimizin koordinesinde şehrimizin risk seviyesini düşürerek kontrollü sosyal hayata geçebilmek için büyük bir mücadele başlatmış durumdayız. Amacımız Sakarya’nın riski seviyesini aşağılara çekebilmek ve bulaş riskini en aza indirmek” dedi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi

5 BİN 758 KADIN ÜYE

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Alişan, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Başta birliğimize bağlı odalarda faaliyet gösteren 5 bin 758 kadın üyemiz olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum. Toplumun her aşamasında, üstlendikleri görevler ile çok büyük işlere imza atan kadınlarımızın, iş hayatında daha fazla yer almasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kadının nitelikli istihdamı ve girişimcilik kültüründe yer alması için devletimizin ilgili kuruluşları ve özel teşebbüsler ile uzun zamandır devam ettirdiğimiz işbirliklerimize önümüzdeki süreçte devam edeceğiz. İnşallah kadınlarımız önümüzdeki yıllarda gerek ticari hayatta gerekse üretim aşamalarında çok daha aktif olarak görev alarak, büyük başarılara imza atmaya devam edecektir” diye konuştu.

PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

Alişan son olarak ise şunları kaydetti: “Biz kadınlarımızın toplumun her aşamasında yer almasını, cinsiyetçi yaklaşımın tarihin tozlu sayfalarına gömülmesini ve kadınlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini talep ediyoruz.  SESOB olarak, kadın girişimcilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanındayız. Pozitif ayrımcılık ilkesi gereği, kadınlarımızın her türlü talep ve sorunlarına öncelik vermeye devam edeceğiz. Pandemiden dolayı uygulamaya geçiremediğimiz projelerimizi bu süreç sona erer ermez başlatmak istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımıza imalat ve üretime yönelik projelerimizle üyelerimizin kalitesini arttırmak ve ticari süreçlerini daha üst seviyelere çıkarmak için SESOB olarak nitelikli çalışmaları hayata geçirmeye kararlıyız. İlgili arkadaşlarımız bu projelerimiz üzerinde çalışmalara devam ederek son şekillerini veriyorlar. İnşallah bu projelerimizi de pandemi sürecinin ardından kamuoyu ile paylaşacağız. SESOB olarak her bir üyemizin haklarını savunmak ve beklentilerini yetkili makamlara ileterek gerek kendi bünyemizde gerekse işbirlikleri ile üyelerimize dönük projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum.”