BÜYÜK ZAFERİN 107. YILI KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107’nci yıl dönümü Hendek’te bir dizi programla kutlandı. Sabahın ilk saatlerinde İlçe Müftülüğü tarafından Yeni Camide 'Şühedanın İzinde' sabah namazına programı düzenlendi. İlçe Protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Protokol tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakılarak dua okundu.

CUMHURİYET MEYDANINDA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.yılı Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediyesi Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hendek Temsilcili, Kuvay-i Milliye ve Mücahitler Derneği ve İlçe Protokolü katıldı. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen tören, Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Çelenk sunumu ile son buldu. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Protokol şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfiller bıraktı. Hendek Müftüsü Murtaza Gür tarafından Şehitlerimizin kabri başında dua okundu.

TİCARET MERKEZİ KONFERANS SALONU

Şehit kabirlerinin ziyareti sonrası İlçe Protokolü, Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda Orhan Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.yılı nedeniyle düzenlenen anma günü programına katıldı. Program Saygı Duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda Orhan Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Şehitlerine adlı Şiir okunarak Çanakkale ve Yemen Türküleri seslendirildi. Çanakkale Orta oyunu ile birlikte Salonda özel olarak hazırlanan perdede ‘Son Yoklama’ adlı gölge oyunu gösterimi yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı salonda öğrenciler protokole adeta Çanakkale’yi yaşattı. Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Kahramanlarına Mektup’ adlı yarışmada dereceye giren öğrencilere Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır tarafından hediye takdim edilirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen ‘Çanakkale; Yüreğin ve Bileğin Zaferi’ isimli yarışmada dereceye giren öğrencilere Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Farklı kategorilerde derece alan öğrencilere ise Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez tarafından madalya takdim edildi.