Hendek halkı ve Türkiye genelinde sürdürülen sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarına artık alışıldı. Bu haftada 15 İlde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı öğrenildi…

Ülke genelinde, korona virüs önlemleri kapsamında, virüsün yoğun görüldüğü illerde sokağa çıkma kısıtlama uygulamaları Valiliklere gönderilen genelgelerle duyrulmakta.

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 05 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 ile 07 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Hendek'te de du hafta da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak…

15 il belli oldu Sakarya Hendek’de de kısıtlama uygulanacağı öğrenildi. Yayınlanacak olan genelgede yer alacak, istisnalar hariç tutularak, büyükşehir statüsündeki   Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Ankara, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Bursa, İzmir, Kayseri,Konya, Manisa,Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere, toplam 15 il genelinde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacağı öğrenildi. 

Kısıtlamada bölgemiz Hendek’te yer alan ekmek üretilen fırın ve unlu mamül ruhsatlı işyerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan işyerleri açık olacağı öğrenilirken, kısıtlamanın ilk günü olan 6 Haziran Cumartesi günü ilçemiz Hendek’te market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler gündüz 10.00 , 17.00 saatleri arasında vatandaşlara yürüme mesafesi ile hizmet sunacakları öğrenildi.