Açıklamasında Şunları Belirtti ; 

"29 Nisan Çarşamba akşamı İlçemiz içme suyunda oluşan kötü koku hakkında,Hendek halkının merakla beklediği sorulara bugüne kadar cevap verilmedi. Görünen o ki;Nisan ayından bugüne kadar içme suyu şebekemize dış müdahalelere karşı hiçbir tedbir alınmamış ki, dün gece tekrar aynı sorun yaşandı. Bu olay, gece yarısı bir anonsla geçiştirilecek kadar basit bir olay değil,Halk sağlığı olayıdır.

Daha önce alınacak teknik tedbirler hakkında sorduğumuz sorulara cevap alamadık,halkımız adına tekrar soruyoruz.

Şimdi icra merciindeki yetkililer, sorumluluk bizde değil SASKİ’nin diyerek tekrar açıklamada bulunacak birlikte pozlar verecekler, sorumlu Hendek Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesidir. Bir an önce önlemleri alın,gereğini yapın artık.

Çünkü Halk sağlığını ilgilendiren olaylar siyasete alet edilemeyecek kadar büyük ve önemlidir.

SASKİ yaptığı açıklama ile,her zaman olduğu gibi bizleri yine şaşırtmadı.Dün yapılan birbirinin aynı açıklamalar,her iki olay içinde aydınlatıcı,ikna edici değildir.

Daha önce sorduğumuz ve şimdiye kadar cevaplanmayan bu teknik soruları bir kez daha önemle tekrar soruyoruz.

  1. Bu ağır kokuların sebebi nedir.?
  2. Mevcut içme suyu şebekemiz dış müdahalelere karşı bu kadar korunma sızmıdır?
  3. Dikmen ve Uludere hattı,Hendek’in hangi bölgelerine su vermektedir.
  4. Bu Hatların üzerinde kaç adet kaptaj ve Maslak vardır.
  5. Kaptaj ve Maslakların alarm ve kamera sistemleri mevcut mudur.
  6. Güvenlik sistemleri su depolarında varmı?
  7. Depo girişlerinde tat, koku ve bulanıklık ölçen cihazlar var mıdır ?
  8. Sabotaj ve doğal nedenlerle suda problem oluştuğunda, su girişini otomatik olarak kapatan güvenlik ve alarm sistemleri varmı?
  9. SASKİ ilçemizdeki kaptaj,isale hattı ve depolarını hangi aralıklarla kontrol etmektedir.
  10. Güzelim sularımız Ülkemizin her yerine satılıp ve hatta ihraç edilirken bizler çeşmelerimizden su içemez hale geldik.
  11. Hendek Belediyesi ve SASKi acilen Nisan ayından bugüne; yapılması gerekenler ve yapılan işlemler hakkında kamuoyuna bilgi vermelidir.
  12. Dünyanın ve Ülkemizin olağanüstü bir salgın döneminden geçtiği ve bu dönemde en çok hijyen koşullarına uyulması konusundaki uyarılar da dikkate alınarak;eskiden olduğu gibi çeşmelerimizden su içmek için hemen harekete geçilmesi bugün daha fazla önem arz etmekte.
  13. Bunları yapmak ve konu ile ilgili açıklayıcı bilgileri vermek,fahiş fiyatlarla içme suyu kullanan biz Hendek Halkına olan asli görevinizdir."

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı