HENDEK’İN GELECEĞİ KONUŞULDU

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 1 Haziran’da salgın tedbirleri kapsamında hizmete açılan Zeki Cömert Parkı Aile Çay Bahçesinde Hendekli basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Babaoğlu tüm soruları yanıtlarken, projeleri ve hedeflerini anlattı.

BİRBİRİMİZİ ÖZLEDİK

Basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Başkan Babaoğlu, ülke olarak geçirdiğimiz zor sürecin ardından yeni normal dönemde toplantıların alınan tedbirler doğrultusunda başladığını söyledi. Koronavirüs (COVİD-19) sürecinde yapılan hizmetleri anlatan Başkan Babaoğlu, “Bu süreç bizlere her şeyi özletti. Evde kaldığımız süre içerisinde mübarek Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını birbirimizden ayrı geçirmek zorunda kaldık. Hayatın ne kadar güzel, ne kadar anlamlı ve birbirimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladık” dedi.

BİRBİRİMİZİ ÖZLEDİK

TÜM FİKİRLERE AÇIĞIZ

Göreve geldiği günden bu yana şeffaflık ve adalet ilkesinden ödün vermeden görev yaptıklarını söyleyen Başkan Babaoğlu, “Hendek her zaman Sakarya’ya örnek olmuş, rol model olmuş bir şehirdir” ifadelerine yer verdi. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Babaoğlu, Hendek ile ilgili her fikre ve görüşe açık olduklarını dile getirdi. Ayrıca Hendek ile ilgili merak edilen birçok konu hakkında açıklamalar yaparak proje detayları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Soru cevap şeklinde devam eden toplantıdan satır başları ise şu şekilde;

MEYDANA GÖRSEL

Cumhuriyet Meydanında bulunan havuzun olduğu alan için bir proje geliştirdik. Burada Osmanlı mimarisini ve Hendek’i yansıtan bir çeşme yapmak istiyoruz. Ayrıca bu alanı Hendek’imizi ziyaret eden vatandaşlarımızın güzel anılarını ölümsüzleştireceği ve ilgi odağı olacağı bir yer haline getirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız projelendiriyor.

HEMDEL MEYDANA GÖRSEL

ŞEHİTLER VE DEĞERLERİMİZ

Hendekli şehitlerimizin adlarını mahallelerimizde yaşatacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Hendekli değerlerimizin adını yaşatmak için bir çalışma içerisindeyiz. Büyüdükleri sokaklar, şehrin merkezi ve onlarla özdeşleşmiş alanlarda değerlerimizi unutturmayacak projeleri hayata geçireceğiz.

TAMAMLANDIĞINDA BEĞENİLECEK

Şehir içi ulaşım ana planıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Şehir genelinde bu proje tamamlandığında toplam otopark alanı 1000’e ulaşacak. Zaman içinde göreceksiniz ulaşımda yaptığımız ve uzmanlar tarafından detaylıca hazırlanıp geliştirilen düzenlemeler şehir trafiğine büyük nefes aldıracak.

TAMAMLANDIĞINDA BEĞENİLECEK

ULUDERE VE STAT

Uludere yenileme projesi içinde Devlet Su İşlerine (DSİ) başvurumuzu yaptık. DSİ’den onay geldiği anda Uludere’de çalışmalarımız başlayacak.  Ayrıca mevcut Atatürk stadımızın olduğu alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yeni bir proje yapılacak. Bununla ilgili de detayları kısa zamanda açıklayacağız.

MESİRE ALANI DÜZENLEMESİ

Selman Dede Mesire alanıyla ilgili olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu alanda hayvanat bahçesi başta olmak üzere birçok düzenleme yaparak vatandaşlarımızın gönül rahatlığında, doğanın içinde hoşça vakit geçirebileceği keyifli nezih alanlar oluşturacağız. Ayrıca mesire alanında vatandaşlarımız için at biniş alanları da olacak.

HENDEK MESİRE ALANI DÜZENLEMESİ

SELMAN DEDE ŞENLİKLERİ

Bu yıl 20’ncisi yapılması planlanan Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenlikleri salgın nedeniyle gelecek yıla ertelendi. 19 yıllık tarihi geçmişe sahip olan organizasyonumuzu ertelemenin hüznünü yaşarken, gelecek yıl coşku ile kutlayacağımız organizasyonun planlamasına şimdiden başlamış bulunmaktayız.

TOPLU KONUT PROJESİ

Toplu konut projesi Hendek’te kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için bir fırsat. Proje tanıtım ofisimizi salgın nedeniyle açamadık. Personel eğitimleri ve vatandaşa konutla ilgili anlatacağımız tüm detaylar tamamlandı. İnşallah proje tanıtım ofisimiz kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak. Konut projesi 2 yılda tamamlanacak.

1 YILLIK VERİLER ORTADA

Gelirlerimizin düşük olduğu dönemde göreve başladık. Ancak hiçbir şeyi bahane etmeden görev yapıyoruz. 91 mahallemizde yapılan hizmetler ise ortada. 2014-2019 verilerine baktığımızda geride kalan 5 yıla oranla bizim 1 yıllık hizmet dönemimizde alt yapıdan üst yapıya daha fazla iş yaptığımız ortaya çıkmaktadır.

ÖZKAYNAKLAR

Toplu konut, Zeki Cömert Parkı, Kazımiye köprüsü başta olmak üzere tüm projelerimizde kendi öz kaynaklarımız ve teknik ekiplerimizle projelerimizi hayata geçirdik. Toplu konutta da aynısı olacak. Modern tesis haline getirdiğimiz TÜRKAY Yemek Üretim Tesisleri buna bir örnektir.  İnce eleyip sık dokuyoruz.

BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Afetlerde tüm koordinasyonun tek elden yürütüleceği, haberleşme ve yardım kuruluşlarının yer alacağı Hendek Afet Koordinasyon Merkezi (HAKOM) hizmet binası, Çocuk Dostu Sokak projesi ve Türk Dünyasının Bilge Lideri merhum Alparslan Türkeş’in adını taşıyacak olan tam donanımlı park ve modern cadde projesini kısa sürede tamamlayarak şehrimize kazandıracağız.

HENDEKSPOR’A TAM DESTEK

Hendekspor bu şehrin markasıdır. İmkanlarımız doğrultusunda yasaların öngördüğü sınırda, işadamlarımız, esnafımız ve kulüp yöneticilerimizin katkılarıyla bugünlere gelindi. Bundan sonraki süreçte Hendekspor’u bir üst lige taşımak istiyoruz. 3.lig yolunda elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Başarılı olacaklarına da inanıyorum.

HİJİYEN SETİ ARMAĞAN ETTİ

Toplantının sonunda Basın Mensupları ile Gazeteci Cemil Tekin’in doğum gününü kutlayan Başkan Babaoğlu, ayrıca basın mensuplarına hijyen seti ve gazetecilerin isminin yazılı olduğu kalem armağan etti. Toplantı çıkışında Gazeteciler ile birlikte Zeki Cömert Parkını dolaşan Başkan Babaoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.