15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Hendek’te etkinlikler düzenlenecek.  Hendek Kaymakamlığının koordinesinde, 13 Temmuz Cumartesi günü Hendek Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Muammer Sencer Caddesi’nde resim sergisi açılacak. Aynı gün Hendek Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Birlik Konulu panel düzenlenecek.

15 Temmuz Pazartesi günü ise saat 11.00’da Hendek protokolü Şehit mezarlıklarını ziyaret edecek.  Ardından Yeni Camii’nde öğle namazını müteakip İlçe Müftülüğü tarafından şehitler için Mevlit-i Şerif okutulacak ve ardından vatandaşlara ikram yapılacak.  15 Temmuz Pazartesi günü saat 20. 00’dan itibaren Hendek Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutulacak ve bu kapsamda bir dizi etkinliklere yer verilecek.

Demokrasi nöbetinin tutulacağı programa katılmak isteyenler için Hendek Belediyesi tarafından İlçe genelinden Cumhuriyet Meydanına otobüs seferleri düzenlenecek ve meydanda vatandaşlara ikramlar yapılacak. Hendek Kaymakamlığının öncülüğünde tüm kurumlar tarafından düzenlenecek olan etkinliklere vatandaşlar davet edildi.