Yaz mevsimiyle birlikte gıda zehirlenmeleri de artıyor..<br /> <div>Özellikle sıcağa maruz kalan gıdalar çok daha hızlı bakteri üretiyor..<br /> </div> <div>Uzmanlar, "saklama koşullarından emin olmadığınız yerlerden asla yemek yemeyin." uyarısında bulunuyor.</div> <div>Et ve Süt Ürünlerine Dikkat!<br /> </div> <div>Uzmanlar, açıkta bırakıldığı için bakteri üreyen et ve süt ürünleri konusunda uyarıyor.<br /> </div> <div>Beslenme Uzmanı Mehlika Öktem, "Yaz aylarında tavuk riskli yiyeceklerden biridir. Dışarıda bekletilmiş ya da marine edilirken yeterince ısı dengesi sağlanmadıysa zehirlenmelere neden olan başlıca yiyeceklerden bir tanesi" dedi.</div> <div>Uzmanlara göre, saklama koşullarından emin olunmayan yerlerde asla yemek yenmemeli.<br /> </div> <div>Peki Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri Neler?<br /> </div> <div>Öktem, gıda zehirlenmesinin başlıca belirtilerinin, mide bulantısı, kusma, iştah kaybı ve ishal olduğunu belirterek, belirtiler, 2-4 saatte geçmiyorsa, hemen bir doktora başvurmak gerektiğini söyledi.<br /> </div> <div>Alınacak Kişisel Tedbirler <br /> </div> <div>Tüketilecek sebze ve meyvelerin temiz suyla çok iyi yıkamak gerekiyor.<br /> </div> <div>Dışarıdan alınan et ve süt ürünlerini soğuk zinciri bozmayacak şekilde soğutucuda muhafaza etmek şart.</div> <div>Etleri ayrı paketlerde ve farklı raflarda muhafaza etmek bakteri bulaşmasını önleyecektir.</div> <div>Et ve sebzeleri doğramak için ayrı bıçak ve kesme tahtaları kullanılmalı.</div>