Sakarya fuarına sahip çıktı
İlk günde rekor ziyaretçi

Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde GL Platform tarafından, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Hendek Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sakarya Ziraat Odaları desteğiyle düzenlenen fuar, güçbirliğine sahne oldu. Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojilerinde son yenilikler görücüye çıktı. 160 markanın ürünlerinin yer aldığı standlarda, enflasyonla mücadele kapsamıyla birlikte fuara özel indirimler üreticilerin ilgisine sunuldu. 

MÜKEMMEL SAKARYA

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin her açıdan şanslı ilinin Sakarya olduğuna dikkat çekerek "Çünkü Sakarya'da tarım ve hayvancılık mükemmel yapılıyor" dedi. Üreticinin kendini geliştirdiğini ve bunun sonucunda iyi verim aldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu,  "Doğal" üretimin önemli olduğunu belirerek, “Bunun da yolu devamlı araştırmak ve tarımda mekanizasyona geçmektir. Fuar, çiftçinin teknoloji ve gelişmelerle buluşması anlamına geliyor. Sakarya bu açıdan da şanslı bir il" dedi. 

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Sakarya Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ziraat odaları  ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

İŞTE SAKARYA'NIN GÜCÜ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Sakarya’da her sektörün dengeli bir biçimde yer alması nedeniyle Türkiye’nin kalbi konumunda yer aldığını söyledi. Toçoğlu “Sakaryamız tarım, sanayi, hizmet ve turizm sektörlerini dengeli ve entegre şekilde ekonomik hayatı şekillendirdiği bir il. Bizler de yerel idareciler olarak şehrin alt yapısını güçlendirerek sektör temsilcilerinden gelen talepleri değerlendirerek şehrin ekonomisini geliştiriyoruz. Eşine az rastlanır eşsiz coğrafyası, jeopolitik önemli, lojistik üstünlüğü ile kalifiye insan gücü, Sakarya’nın gücüdür” dedi. 

50 BİN ÜRETİCİ İÇİN FIRSAT

Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın dünyanın en yaşanılabilir kenti olduğunu ifade ederek “Önce zarar vermeyeceksin kadim prensibinden hareketle zarar vermeyecek yararlı yatırımları şehrimize  kazandırıyoruz. Fuarlar yurt içi ve dışından sektör temsilcilerini biraya getirmemize vesile oldu. Tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirdiği yeniliklerin paylaşıldığı fuarları önemsiyoruz. Bu fuarla da yaklaşık 50 bin çiftçimiz yeni işbirlikleri ve üretim şekilleri için fırsat yakalayacak” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ AYNI

Fuarın ev sahibi Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı da “Sakaryalılar olarak şanslıyız. Doğal tarıma uygun verimli topraklarımız, donanımımız ve tarımımızı geliştirmek isteyen irade ve tutkumuz ile bizi yüreklendiren mülki idari, sivil, tüzel kişilikler var. Böyle fuarlar aracılığıyla tecrübe birikim ve bilgilere atılımlara yatırımlara gelişmelere kolayca ulaşılabiliyor. Sakaryalılar olarak bizler şanslıyız. Çünkü hepimizin hedefi gelişen ve büyüyen Sakarya ve hepimiz bunun için çalışıyoruz” dedi.

Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Zeki Erdemir,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar da fuarın Sakarya'ya katkısına dikkat çekerek desteği olan tüm kurumlara teşekkür etti.






“HENDEK GELECEK YIL DA TALİP”

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  fuarın Hendek’te yapılmasından mutluluk duyduğunu vurgulayarak “Biliyorsunuz  bir fuar alanı yapılmak isteniyor. Biz şimdiki fuar alanımızı her zaman tahsis etmeye hazırız. Üzerimize ne düşerse yapmaya devam edeceğiz. Belediyemiz logosunda bulunan beş yıldızdan birisi de tarımı simgeliyor. Hendek’imiz gelişmeye devam ederken hiçbir zaman tarımdan da vazgeçmeyecektir. Umarım bundan sonraki yıllarda da fuarımız burada gerçekleşir” dedi.

Fuara destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesildi.

Açılış sonrası protokol ve misafirler fuar alanındaki stantları gezdi.