HENDEK

Hendek'te Cumhuriyet Fener Alayı Yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Hendek'te büyük bir coşkuyla kutlandı. Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına binlerce kişi katıldı.

Abone Ol

Hendek'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına binlerce kişi katıldı. Türk bayrakları ve müzikler eşliğinde yapılan yürüyüş, Cumhuriyet coşkusunu gözler önüne serdi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla Hendek'te çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerin sonuncusu ise fener alayıydı. Hendek Saat Kulesi önünden başlayan ve Hendek Belediyesi önünde son bulan yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Dev Türk bayrağı, Atatürk posteri, meşaleler ve bayraklarla süslenen kortej, büyük bir coşkuyla Cumhuriyeti kutladı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Atilla Balcıoğlu, Hendek Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Sıtkı Yaz, MHP KAÇEP Başkanı Zübeyde Gürbüz, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve Türk Kızılay Hendek Şube Başkanı Aydın Birinci gibi protokol üyeleri de yürüyüşte yer aldı.

Programın ilerleyen bölümlerinde ebediyete irtihal eden şehitler için dualar okundu ve saygı duruşu yapıldı. Katılımcılar hep bir ağızdan andımızı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni okudular. Ardından müzik eşliğinde coşkulu bir şekilde bayraklar sallanarak Cumhuriyetin 100. yılı kutlandı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle andı ve Cumhuriyet coşkusunun tarihi birikimle harmanlandığını vurguladı. Cumhuriyetin banisi ve ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Babaoğlu, programa katılan herkese teşekkür etti. Program, protokol üyeleri ve vatandaşlar arasında hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye!

{ "vars": { "account": "UA-35875877-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }