ABD çalışma bakanlığın yaptığı araştırmaya göre bir işçinin bir senelik geliri 34.750 dolardır. Ve yine Tarım Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre bir çocuğun doğduğu günden 18 yaşına gelene kadar olan tüm harcamalarının 245 bin dolar olduğu saptanıştır.

Aşağıda size vermiş olduğumuz listede 2015’in en çok kazandıran mesleklerini sıralamış olacağız. Hazırladığımız bu listede şarkıcılar, müzisyenler, aktörler ve sporcular istisna tutulmuştur. Çünkü gelirleri düzenli parametrelerde ilemez örneğin ortalama olarak bir sporcunun geliri 71.850 dolar olurken, Real Madrid’te oynayan bir sporcunu gelir dağılımı çok daha fazla olabilir.

İşte 2015’in Kazandıran Meslekleri:

Doktorlar :

Hepimiz doktorların ne kadar çok kazandığımız konuşur dururuz. Kendimizi onların yerine koymayı düşünmeyiz hiç. Şimdi gözlerimizi kapatıp kendimizi bir beyin ameliyatına irerken hayal edelim bu empati sayesinde bu kadar kazancı hak ettiklerine, işlerinin zor olduğuna inanmış olacağız.

Sağlığımızı hiç düşünmeden emanet ettiğimiz doktorlar, girilen en riskli ameliyatları bile tereddütsüz gerçekleştirirler. Yeteri kadar ilgi görmese de diş hekimleri de diş sağlığımızı kurtarmakla birlikte en çok kazanan mesleklerdendir.  Doktorların yaklaşık gelirleri  ortalama 200 bin dolardır.

 

CEO :

Chief Executive Officers kelimelerinin kısaltması olan CEO ülkemizde yöneticilerin yöneticisidir. Şirketteki yönetim ve icra kurulları arasındaki bağlantıdan sorumludur. En az yüksek  lisansa sahip olmak ve bi kaç yıllık iş tecrübesine sahip olmak CEO olmak için yeterlidir.

CEO ların ortalama geliri  178.400 dolardır.

 

Anestezi Hemşiresi :

Hastalıkların , gebeliklerin tedavi ve  tanısında cerrahi işlem gerektiren uygulamalarda yer alırlar. Vücudun bir kısmı için lokal, tamamen uyutulması gerekiyorsa genel anestezi işlemi yaparlar. Bunun yanı sıra hastanın bir ilaca alerjisi olup olmadığını hastaya danışarak medikal geçmişi hakkında bilgi toplar.

Anestezi  Hemşirelerinin ortalama geliri 157.690 dolardır.

 

 

Petrol  Mühendisleri :

Petrol Mühendisleri yer altından gaz ve petrol çıkarmak için yollar geliştirirler.rezerv araştırmaları ve sondaj yöntemleri belirlemek onların görevidir. İyi bir petrol mühendisi olabilmek için lisans eğitimini yüksek derecede tamamlamak gerekiyor.

Petrol mühendislerinin ortalama geliri 149.180 dolardır.

 

Yöneticiler :

yöneticiler çalışan kişilerin çalışmalarını denetleyen kişilerdir.

Ortalama gelirleri 136.540 dolardır.

 

Avukatlar :

Müşterilerini mahkeme gibi anlarda temsil ederek onlara yasal destek sağlarlar. Yasa ve yönetmelikleri müvekkillerine anlatırken davalar hakkında araştımalar yaparak doğru sonuçla ulaşmaya çalışırlar. İyi bir avukat olabilmek için hukuk fakültesini dereceyle bitirmek ve belirli bir staj dönemi geçirmek şarttır.

Ortalama gelirleri  131.990 dolardır.

 

Havayolu Pilotları ve Hava Trafik Kontrolörleri :

Pilotlar insan ulaşımını kargo ve eşya taşımasını gerçekleştirmek için havayolları tarafından seçilen kişilerdir. Bir uçaktaki yakıt tüketimini, uçağın performansını gösterge panellerini kontrol ederler.

Hava trafik kontrolleri ise uçağın kalkıiş iniş esnasında talimatlar verir, uçağın gideceği yolun rotasını izlerve hava koşulları konusunda pilotu biligilendirir.

Ortalam gelirleri  129.600 dolar ve 118. 650 dolar arasında değişmektedir.

 

Hukuk Öğretmenleri  :

Hukuk öğretmeni telif hakları, patent ve idare, anayasa hukuku, federal mahkemeler gibi alanlarda öğrencileri bilgilendiren kişidir. Diğer öğretmenler gibi ders planı yapar, öğrenciyi izler, geleceğin hukukçularını en iyi şekilde iş yaşamına hazırlarlar. Hukuk öğretmenliği için hukuk fakültesini tamamlayarak gerekli lisans ve doktorora programlarına katılmak gerekiyor.

Ortalama gelirleri 122.280 dolardır.

 

Fizikçiler :

Nükleer enerji, fizik enerjisi gibi dahice yapılan gözlemleri karmaşık hesapları yapan kişilerdir. Atom, moleküler, plazma ve parçacık fiziği gibi bir çok alanda uzmanlaşabiliyorlar.

Ortalama gelirleri 117.040 dolardır.

 

 Eczacı :

Doktorların  yazdığı reçeteleri okuyarak hastaya uygun ilacı bulan, nasıl kullanacağını anlatan kişilerdir. Her ne kadar dışarıda kolay bir meslekleri varmış gibi görünsede en zor melse gruplarından biridir hastanın daha önceden kullandığı ilaçlara bakarak hareket edrler ilacın ne zaman nasıl kullanılacağını belirtirler

Ortalama gelirleri 116.500 dolardır.