Giresun'da düzenlenen Fındıkta Lisanslı Depoculuk Çalıştayına Sakarya Ticaret Borsası katılım sağladı.

Düzenlenen çalıştaya Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Giresun Valisi Enver Ünlü, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Çalıştayda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, "Fındık gerçekten Allah'ın bir nimeti. Dünyada da, eğer küresel iklim değişikliği dediğimiz hikaye bize bir sürpriz hazırlamazsa, hem, görece üstün olduğumuz, eğer biraz akıllı davranırsak, ticaretini derinleştirebilirsek bize bir değer olarak uzun süre hizmet etme imkanı olan kamusal bir ürün olarak görmemiz gerek. Ticaret Bakanlığı işin üretim kısmında değil ama, ticarileşme kısmında ciddi bir değerlendirmeler yapıyor." dedi.

Lisanslı Fındık depoculuk çalıştayına katıldılar...

TMO alımları fındık üreticisi için sigorta

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ise fındıkta 2021 sezonunu verimli geçtiğini belirterek lisanslı deponun da fındıkta bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.

TMO Genel Müdürü Güldal, “2021 yılı fındık sezonunun hemen hemen tam ortasındayız. Lisanslı deponun biz de bir ortağıyız. Çünkü lisanslı deponun hemen hemen en çok hizmet verdiği kuruluş TMO. Bu lisanslı depo fındıktaki ilk örnek diye konuştu

Gerçekleştirilen Lisanslı Fındık Depoculuk Çalıştayına Sakarya Ticaret Borsası adına Meclis Başkanı Avni Uçar, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı katıldı.