Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Yavuz KILIÇ’ın önderliğinde Türkiye’yi ve Sakarya’yı geliştirecek  Yenilenebilir Enerji bölümünü açıldı. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı programın’da Rüzgar Enerjisi Sistemleri ve Güneş Enerjisi Sistemleri dalları yer almaktadır.Bu bölümün amacı yenilenebilir enerji teknolojileri alanı,meteorolojik,mekanik,elektronik ve yazılım bildirimlerinin kullanılarak elektrik enerjisinin üretilmesi ve endüstriyel   kullanım uygulamalarını gerçekleştirilecek kalifiye eleman yetiştirmektir. Böylece Türkiye’de üçüncü olarak açılan bu bölümle birlikte enerji korunması sağlanarak  öğrenci yetiştirilecektir.

Sakarya ili açısından önemi;

"Sakarya'nın yenilenebilir enerji eğitimi alanında Dünya ve Avrupa şehri olmasını destekleyici rol oynayacaktır.
Sakarya, ülkemizdeki şehirler arasında yenilenebilir enerji eğitimi, sektörü ve kalifiye eleman konusunda ilk sıralarda  yer alacaktır.
Sakarya 'da, yenilenebilir enerji konusunda daha bilinçli bir kamuoyu oluşacaktır.Yerel bazda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı yaygınlaşacaktır.
Yeni ve çağdaş bir meslek alanı oluşarak istihdam ve istihdam alanı artacaktır.
Sakarya,yenilenebilir enerji eğitimi açısından pilot bölge olacaktır.
Yenilenebilir enerji sektörünün Sakarya'da gelişmesine ve planlanmasına katkı sağlayacak yeni bir sanayi ve hizmet sektörü oluşacaktır.