NENE HATUN

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle eğitim vermeye başlayacak olan Kız Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu için Bayraktepe Eğitim, Kültür ve Gençlik Derneği ile Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında tahsis protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Sakarya Valisi Sayın İrfan BALKANLIOĞLU’nun 21.07.2017 tarihindeki onayından sonra yürürlüğe girdi.

Hizmet binası teslimi, Bayraktepe Eğitim, Kültür ve Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı B. Talha SUNMAN, Hendek Belediye Başkanı Sayın İrfan PÜSKÜLLÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet ARSLAN Bayraktepe Derneği Genel Sekreteri Osman AYDIN’ın katılımı ile yapıldı. İmzaların ardından Bayraktepe Eğitim, Kültür ve Gençlik Derneği Başkanı B. Talha SUNMAN, okulun anahtarını İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet ARSLAN’a teslim ederek hayırlı olmasını temenni etti.

Hendek Belediye Başkanı İrfan PÜSKÜLLÜ yeni açılacak olan okulun hayırlı olması temennileriyle okul gönderine çekilecek ilk Bayrağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet ARSLAN’a hediye etti.

Kız Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu’nun adının Nene Hatun Kız Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olması bağışçı Bayraktepe Eğitim, Kültür ve Gençlik Derneği tarafından istenen okulda 200 öğrenci eğitim görecek. İlçemiz Yenimahalle de 3577 m2 kapalı alanı bulunan okulda öğrencilerin barınacağı yatakhane ve sosyal alanlarda bulunmaktadır. İsteyen öğrenciler yatılılık haklarından faydalanacak ve burslu olarak eğitim alacaklar. Öğrenci bursları da bağışçı kurum Bayraktepe Eğitim, Kültür ve Gençlik Derneği tarafından karşılanacaktır.