Okulun Türkçe zümresi tarafından sene başı toplantısında her ay zümre kararı ile belirlenen kitapların öğrencilere okutularak ay sonunda online sınav yapılması kararlaştırılmıştır. Ekim ayından itibaren hazırlanan plan doğrultusunda zümre öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

TOPLAM ON DÖRT KİTAP OKUDULAR

Ekim ayında başlayan proje kapsamında Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencileri, dört ayda toplam on sekiz kitap okudular. 5. ve 6. sınıf öğrencileri ekim ayında Eyvah Ödevim Var (Nehir Yarar), Babamın Gözleri Kedi Gözleri (Sevim Ak), Tuhaf Bilimler Akademisi (Şöhret Doğruyol Sağbaş) adlı kitapları; kasım ayında Uçan Sınıf (Erich Kastner), Silgi Ruhu (Şöhret Doğruyol Sağbaş) adlı kitapları; aralık ayında Hacker Selim (Hüseyin Erdoğan&Recep Özkul), Esrarengiz Kelimeler (Almila Aydın) ve Abartma Tozu (Şermin Yaşar) adlı kitapları; ocak ayında ise Sadako (Eleanor Coerr), Işın Çağı Çocukları (Gülten Dayıoğlu) ve Bunun Adı Findel (Andrew Clements) adlı kitapları okudular.

Okudukları kitabın yazarı ile söyleşide buluştular

7 ve 8. sınıf öğrencileri ise ekim ayında Sisin Sakladıkları (Miyase Serbarut) ve Karaoklar Çetesi - Büyük Macera (Ahmet Şerif İzgören) adlı kitapları; kasım ayında Hazırlıksız (Tolga Gümüşay) ve Şarkını Denizlere Söyle (Sevim Ak) adlı kitapları; aralık ayında ise Kraliçeyi Kurtarmak (Vladimir Tumanov) ve Benim Küçük Dostlarım (Halide Nusret Zorlutuna) adlı kitapları; ocak ayında ise Hayalet Tozu (Hanzade Servi) adlı kitabı okudular.

ÜÇÜNCÜ SÖYLEŞİ ALMILA AYDIN İLE

Ekim ayının sonunda ilk sınavlarını olan öğrenciler, proje kapsamında okudukları kitapların yazarları ile çevrimiçi söyleşi etkinliklerinde buluşmaya devam ediyor. Okulun kitap sevdalıları, 5 Aralık Cumartesi günü "Tuhaf Bilimler Akademisi" ve "Silgi Ruhu" adlı kitapların yazarı Şöhret Doğruyol Sağbaş, 9 Ocak Cumartesi günü ise "Hacker Selim" adlı kitabın yazarları Recep Özkul ve Hüseyin Erdoğan ile buluşma fırsatı yakaladılar.

Öğrenciler, okur-yazar buluşma etkinliklerinin üçüncüsünde Ünlü Yazar Almıla Aydın ile buluştular. Yazar Aydın, öğrencilerin okuduğu “Esrarengiz Kelimeler” adlı kitapta geçen şair, yazar ve kitaplar hakkında sunum destekli bilgiler verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Oldukça samimi ve keyifli bir ortamda gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğü ise okulun Türkçe Öğretmeni Zeliha Duman tarafından gerçekleştirildi. Söyleşinin sonunda etkinlik davetini geri çevirmeyip söyleşiye katıldığı için Yazar Almıla Aydın’a teşekkür eden Okul Müdürü Recep Yazıcı, sağlıklı günlerde kendisini okulda misafir etmek istediklerini iletti.