Fakat gözlemlerimiz sonucunda çeşitli lise ve ilköğretim okullarında öğrenci giriş ve çıkışlarının yanı sıra okula dışarıdan gelen veli girişlerine önem verilmediği ve bu konuda daha dikkatli olunması gerektiği konusunda bu haberi yapma gereğinde bulunduk.
 
Geçtiğimiz günlerde Hendek'te yer alan bir liseye yolumuz düştü. Önceleri lise girişinde yer alan nöbetçi öğrenci not alır ve nüfus bilgilerinizi alırdı. Şimdi ise o kulübe oyun yuvasına dönmüştü kalabalık bir öğrenci grubu içeride sohbet ediyorlardı ve bizim içeriye girdiğimizi bile fark etmediler, farketmemeleri doğaldı fakat bizde 3 kişiydik ve fark edilmeyecek gibi değildik. Neyse ki okulun girişine geldiğimizde nöbetçi bir öğretmene rastlarız dedik teneffüstü ve öğrenciler kantine inmekteydi fakat onca bakınmamıza rağmen nöbetçi bir personelde rastlayamadık. Ve bir veli beklemekteydi veliye sorduk kimse yok denildi. Bu  okul Hendek'in güzide okullarındandı ve bizde bu okulda okumuştuk bizim zamanımızda bu okula girmek için 2-3 kişiye isim vermeniz gerekmekteydi. Peki doğrumuydu bu kesinlikle tartışmaya açık bir konuydu. 


Biz üç arkadaş okulun son katına kadar çıktık ve hiçbir  nöbetçi, sorumlu ve görevliye rastlamadık. Sonuç ortadaydı, yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü bir okula elini konulunu sallayarak 3 kişinin girmesi ardındanda çıkıp gitmesi esnasında kimsenin "Siz kimsiniz , niçin gelmiştiniz" dememesi bizi hayretlere düşürmüştü. 


Şimdi gelelim ilköğretim ve orta öğretim okulları yol kenarlarına çok yakın olması sebebiyle çok dikkatli olunması gereken okullar olmasına rağmen, teneffüs saatlerinde yola fırlayan öğrencilerin fotoğraflarını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağımızı ve bu duruma biran önce çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini, alınmayan önlemler sonucunda Türk değimiyle "Allah korusun, böyle bir şey başımıza gelse ne yapardık" diyecek okul yöneticilerinin bu önlemleri almadığı taktirde, meydana gelebilecek öğrenci kazalarının önüne geçilemez hal almasıyla sonuçlanabileceğinin altını çizmekteyiz.

Peki bizim zamanlarımızla  ne tür fark vardı ? 

Okulda öğrenim saatleri içersinde okullardan dışarı çıkmak ne mümkündü. Veli geldiğinde içeri girmesi için kayıtlar yapılırdı. İlkokulun kapısında nöbetçi günlerimiz olur, kolluk takar eski değimle kuş uçurtmazdık. 

Eski ve yeni arasında böyle bir uçurum olduğu şüphesizdir.

İlgili kurumların bu konudaki düzenlemeleri gözden geçirerek bu hassas  konuya çözüm üretmeleri gerekmektedir.