Kız Meslek Lisesi okul müdürü Sevda Arslan yapmış olduğu konuşmasında programa katılan hendek kaymakamı Orhan Burhan çok değerli protokolünüz Kıymetli misafirler sevgili öğrencilerimiz ve Hoşgeldin konuşmasının ardından programa devam etti

Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda  gerçekleştirilen programda okul öğrencilerinin eşliğinde  İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Okul Müdürü Sevda ASLAN günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.İstiklal Marşının Kabulü ve bu eseri bize bağışlayan Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri bu yıl Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlendi. 

Düzenlenen anma etkinliğine ; Hendek İlçe Kaymakamı Orhan buradan , Hendek Cmhuriyet Başsavcısı Sabahattin Erkaya , Hendek Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz , Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar , İlçe Müftü Yardımcısı Ömer Bayraklı , Hendek Emniyet Müdür Yardımcısı Başkomiser Sait Öğretmen , Hendek İlçe Sağlık Müdüresi Burcu Başaran Güngör ve Okul müdürleriyle , diğer okullarda öğrenciler , öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu’da katıldı.

Programda büyük bir insan olmanın yanında büyük bir şairde olan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan “Bir Hırka, Bir Lokma” isimli video, Yenimahalle Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “İmanın ve İnancın Ruhu Mehmet Akif” adlı kısa oyun sergilendi.

Okul Müdürü Sevda Aslan Günün Anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında ; 

“Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde
şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri,
ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için tüm bu değerleri unutmamak gerekir.

İşte, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, vatanseverlik ve özgürlük simgemiz İstiklal Marşımız ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını “Hayal ile yoktur alışverişim, her ne demişsem görüp de söylemişim” diyerek abideleştiren Mehmet Akif..

İstiklal  Marşı’nı anlamak için onun  hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

İstiklal Marşımız “Korkma!” seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku değil her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesi dir.

Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü ne esaret ne ümitsizlik biz TÜRK MİLLETİNE yakışmaz.

Bir başka dize de, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın.” Diye gençlere seslenir Akif..
Vatanın korunması, bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen; bu topraklar altında kefensiz yatan şehit dedelerini unutmayan vefalı TÜRK GENÇLİĞİ

Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da yaşayacak olan milletimiz vatanına ve istiklaline yönelmiş olan bu çılgınca ve hayasızca saldırılara elbette boyun eğmedi VE hiçbir zaman da eğmeyecektir…

“Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal”

Sayın kaymakamım,
Değerli misafirler

Bu günde teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunar, programın hazırlanmasında emek veren öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ederim.

Sizlerin nezdinde bir kez daha aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun...

Program sonunda davetlilere Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünün öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.