Hendek Toplum Sağlığı Merkezi KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimi Dr. Elif ARSLAN önderliğinde ve merkez çalışanları Dr. Reyhan Evci, Ebe Emine ERKAN 17.02.2016 tarihinde saat 14.00 da Rasimpaşa kültür merkezinde Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerine kanser ve korunma yöntemleri ve tarama çalışmaları konulu eğitim verildi.


Eğitimde kanserin en önemli tedavisinin erken teşhis olduğu vurgulandı.özellikle kadınlık çağının en sık görülen kanserlerinden olan meme ve cervix (rahim ağzı) kanseri risk faktörleri ve tanı yöntemleri aktarıldı.Kanser tarama çalışmalarına yönelik  hendek toplum sağlığı merkezi de ücretsiz olarak bu konuda hizmet vermektedir.

Bu doğrultuda 30-65 yas aralıgındaki kadınlarımıza serviks(rahim ağzı)kanser taraması, 40-69 yas aralığındaki kadınlarımıza meme kanseri taraması,50-70 yaş aralığındaki kadınlarımıza ve erkeklerimize kolon kanseri taraması çalışmaları yapılmaktadır. Hendek ilçesinde kanser tarama kayıtları alınarak Adapazarı KETEM birimine aracla götürülüp tetkiklerin yaılması sonrasında tekrar hendek ilçesine vatandaşlarımızın getirilmesi şeklinde hizmetimiz sunulmaktadır.



Toplumumuzda kansere yönelik erken tanı ve teşhisin önemini ve farkındalığını arttırmaya yönelik bu çalışmalarımızın halkımızın da gönüllü katılımıyla  devam etmesi bu konudaki en büyük gayelerimizden biridir.