Hendek Noksel İlköğretim Okulunun tüm derslikleri Cumartesi günü dezenfekte edilerek, bu gün yeniden eğitim öğretime başlandı. 

"Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile virüsler bulaşabilir. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir. Bu risklerden korunmak için; el temizliğine dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır." denildi.

Herhangi bir viral solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişinin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kağıt mendil ile örtmesi, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnunu kapatması, mümkünse tıbbi maske kullanması öneriliyor.


Diğer yandan dezenfekte edilen okulun, Bir ay içerisinde tüm öğrencilerinin velilerine tebliğ edilen, sağlık ocaklarında öğrencileri için sağlık taramasından geçirilmesi gerektiği haberi bir anlık paniğe neden olsada, sağlık taramasının, iş güvenliği ve sağlığı nedeniyle yapıldığı, herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal olmadığı belirtildi.