BAĞIMLILIKLARA HAYIR

Hendek Abdurrahman Gürses Erkek öğrenci yurdunda kalan Eğitim Fakültesi öğrencilerine tütün ve tütün mamülleri , madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konularında  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından  seminer verildi.

Seminere Abdurrahman Gürses  Erkek Öğrenci  Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Osman Turan  ve Eğitim Sorumlusu Murat Bilgiç, Diyanet İşleri Personeli Cemal Atabek , Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi koordinatörü  Sağ. Memuru Ercan Bulut , Ömer Gözyuman katılım sağladılar.

Sunumu gerçekleştiren İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis,  öncelikle tütün ve mamullerinin zararlarını anlattı. Daha sonra  madde bağımlılığı  ve internet bağımlığı konularında bilgilendirmede bulunarak “ Madde bağımlılığı insanın bütün hayatını kötü yönde etkilemektedir. Onun için en önemlisi bu madde bağımlılığına hiç başlamamaktır. Bağımlılık çok ağır bir süreçtir. Bağımlı insanın öncelikle kendine güveni azalır, kontrolü zayıflar, insani ve ahlaki değerleri, duygusal ve bütün fonksiyonları olumsuz yönde etkilenir. Bağışıklık sistemini çok zayıflatarak olumsuz süreç devam eder. Ölümcül hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir. Bağımlı olan kişinin ailesi ile olan bağı da zayıflar. Ailelerin de bu konuda çocuklarına dikkat etmeleri gerekir.

Hepiniz öncelikle hayır demesini bilmelisiniz. En iyi yapılacak şey madde kullanımının olduğu ortamlardan uzak durmaktır “ diyerek öğrencileri bilgilendirdi.

Seminerde  teknolojinin bireyin   kontrolsüz kullanılmasından  kaynaklı, normal yaşantısındaki sorumluluklarından uzak tutacak düzeyde gelişen bağımlılığın sakıncalarından bahsederek, gençlere  sosyal yalnızlığın etkilerini azaltmak üzere iletişimin yüz yüze gerçekleştiği ortamlarda birlikte olmaları ve sosyalleşmeleri tavsiye edildi.