ŞEHMATO SEVDASI BÜYÜYOR

Öğrencilerin matematiğe olan sevgilerini ve ilgilerini artırmak, matematik seviyelerini görmelerini sağlamak amacıyla Hendek genelinde düzenlenen matematik yarışma sınavı 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00´da gerçekleştirildi. Şehit Mahmutbey Ortaokulunda gerçekleştirilen yarışma sınavına on üç okuldan 5. sınıflarda 77 öğrenci, 6. sınıflarda 76 öğrenci, 7. sınıflarda 100 öğrenci, 8. sınıflarda 50 öğrenci olmak üzere toplam 303 öğrenci katıldı. Geçen yıl 1.ŞEHMATO´ya 11 okul ve 247 öğrenci katılmıştı.

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Yarışma sonuçlarına göre dereceye giren öğrenciler için 8 Nisan Pazartesi günü saat 13.00´de Şehit Mahmutbey Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, Şube Müdürü Muhammet TURGUT ve Bedir BAYRAM, Okul Aile Birliği Başkanı Şule GENÇ, Okul Aile Birliği Eski Başkanı Özkan CÖMERT, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenlerimiz ile velilerimiz katıldı.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Yarışmada 5 ve 6. sınıflarda birinci olan öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN,  7 ve 8. sınıflarda birinci olan öğrencilere ödüllerini ise Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU verdi. İkinci ve üçüncü olan öğrenciler ise ödüllerini diğer protokol üyelerinin elinden aldı. Birinci olan öğrenciler plaket, başarı belgesi ve gram altın ile ödüllendirilirken; ikinci olan öğrenciler plaket, başarı belgesi ve akıl oyunları seti; üçüncü olan öğrenciler ise plaket, başarı belgesi ve üç boyutlu puzzle ile ödüllendirildi.Ayrıca yarışmada yüzde onluk dilime giren öğrencilere ise başarı belgesi takdim edildi.

ÖĞRETMEN BETÜL KEKLİK'İN HAKLI GURURU

Törenin sonunda Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU tarafından ŞEHMATO´nun gerçekleştirilmesinde özverili çalışmalarından dolayı Matematik Olimpiyatları Kulübü danışman öğretmeni Betül KEKLİK´e çiçek takdim edildi. Tören protokol üyelerinin ödüllendirilen öğrenciler ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

"ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN BİZ HAZIRIZ"

Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen okul personeline teşekkür ederken "Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki mutluluk bu tür faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Okullarımızın tümünde bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi için bizlere düşen katkıyı sunmaya hazırız." dedi.

"OKULLARIMIZDA FAALİYETLERİN SAYISI ARTMALI"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN ise bu tür faaliyetlerin okullarımızda gerçekleştirilmesinin önemini vurguladıktan sonra "Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve okul idaresine teşekkür ederim." dedi.