Koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle eğitime verilen arada Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’na hazırlanan öğrencilerine destek olmak amacıyla Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından internet üzerinden deneme sınavı gerçekleştirildi.

7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık sürecinde, 8. Sınıf öğrencilerine destek olmak maksadıyla EBA TV'den gerçekleştirilen derslerin yanında okulun branş öğretmenleri tarafından EBA ve yardımcı uzaktan eğitim programları ile canlı derslere devam edilmektedir. Bunun yanında  Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından Google Forms üzerinden hazırlanan online sınav ise 12 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

Sınavda öğrencilere LGS sınavında olduğu gibi Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden 20; TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile  İngilizce derslerinden 10 olmak üzere toplam 90 soru soruldu. Sınava okulda eğitim gören 282 öğrencinin 134'ünün katıldığı görülürken sınavlarını tamamlayan her öğrenciye sınav sonuçları sistem üzerinden gösterildi.

Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından öğrencilerin LGS sınavına daha iyi hazırlanabilmeleri maksadıyla yapılan online deneme sınavlarına her hafta pazar günü devam edileceği bildirildi.