ROBOT FESTİVALİNDE ROBOTLAR KIYASIYA YARIŞTI

Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından düzenlenen Teknoloji Takımı 1. Robot Festivali’ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Şube Müdürü Bedir Bayram, okul müdürleri, veliler, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı. Yarışmanın hakem heyetinde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur İşbulan ve Öğretim Görevlisi Selçuk Sırrı Tercan ile İnşaat Mühendisi İsmail Pınarbaşı görev aldı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Toplam beş kategoride yarışmaların gerçekleştirildiği festivalde 5 okuldan 24 robot kıyasıya yarışma imkânı buldu. Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan hazırlanan projeler ve festival hakkında bilgi aldı ve festivali hazırlayan Okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Festivalde her kategoride birinci olanlara arduino gelişmiş set, ikinci olanlara arduino başlangıç seti, üçüncü olanlara ise arduino kitabı hediye edildi.


SUMO GÜREŞİNDE RENKLİ SAHNELER

Sumo robot kategorisinde üç robot karşılıklı üç maç yaparken birinciliği Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Muhammet Yiğit Pelit, ikinciliği Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Alperen Çetin, üçüncülüğü Yeniyüzyıl İlkokulundan Berre Havva Albayrak ve Hilal Yılmaz´ın robotu aldı.

ÇİZGİ İZLEYENDE ŞAMPİYON KISA KUYRUK 

Çizgi izleyen robotta ise beş robot izleyicilerin meraklı bakışları arasında pistti tamamlamaya çalışırken yarışma sonunda birinciliği Kısa Kuyruk adlı robotu ile Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Talha NÜNÜKOĞLU, ikinciliği Uzun Kuyruk adlı robotu ile Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Alperen ÇETİN, Üçüncülüğü ise Ejderha adlı robotu ile Umut Baki KUZULU ve Yiğit Baki KUZULU kardeşler elde etti.

BALON PATLATMADA EĞLENCELİ REKABET

Balon Patlatma kategorisi ise beş robotun kıyasıya ve bir o kadar da eğlenceli rekabetine sahne oldu. Müsabakaların ardından birinciliği Şimşek adlı robotu ile Yeniyüzyıl İlkokulundan Eymen Yağız ÖZCAN ve Arda KELEŞ, ikinciliği Çamlıca adlı robotu ile Çamlıca Ortaokulundan Edanur  ve Nisanur KARTAL, üçüncülüğü ise Mahmutbey adlı robotu ile Serra EROL kazandı.

ARAZİDE KIYASIYA MÜCADELE

Arazi kategorisinde çeşitli etaplarda robotlarını bitişe ulaştırmak için yarışan beş robottan birinciliği Ateş adlı robotu ile Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Talha Ubeydullah MAT, ikinciliği Bellatriks adlı robotu ile Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Bengüsu LEVENT, üçüncülüğü ise yine Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Ece Buse BOZKURT elde etti.

SERBEST KATEGORİDE 13 PROJE YARIŞTI

13 Projenin yarıştığı serbest kategorileri değerlendirirken zorlanan jüri üyeleri birinciliği "Yürüyen Baston" Projesi ile Yeniyüzyıl İlkokulundan Furkan ÖZTÜRK ve Çağatay ÇEVİK'e, ikinciliği "Benim Evim Güzel Evim" Projesi ile Şehit Mahmutbey Ortaokulundan Tuğçe GÜNER ve Aybike AKBAŞ'a, üçüncülüğü ise "Akıllı Tişört" Projesi ile Çamlıca Ortaokulundan Yiğit Efe ADA ve Yavuz ÖZGE'ye verdi.

SUMO GÜREŞİ KATEGORİSİ

C Robotu Muhammet Yiğit PELİT (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
A Robotu Alperen ÇETİN (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
H Robotu Berre Havva ALBAYRAK - Hilal YILMAZ (Yeniyüzyıl İlkokulu)
ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ

"Kısa Kuyruk" Robotu Talha NÜNÜKOĞLU (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
"Uzun Kuyruk" Robotu Alperen ÇETİN (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
"Ejderha" Robotu Umut Baki KUZULU - Yiğit Tekin KUZULU (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)

 

PATLATMA KATEGORİSİ

"Şimşek" Robotu Eymen Yağız ÖZCAN - Arda KELEŞ (Yeniyüzyıl İlkokulu)
"Çamlıca" Robotu Edanur KARTAL - Nisanur KARTAL (Çamlıca Ortaokulu)
"Mahmutbey" Robotu Serra EROL (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)

 

ARAZİ KATEGORİSİ

"Ateş" Robotu Talha Ubeydullah MAT (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
"Bellatriks" Robotu Bengüsu LEVENT (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
"Draco" Robotu Ece Buse BOZKURT (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)

 

SERBEST KATEGORİSİ

"Yürüyen Baston" Projesi Furkan ÖZTÜRK - Çağatay ÇEVİK (Yeniyüzyıl İlkokulu)
"Benim Evim Güzel Evim" Projesi Tuğçe GÜNER - Aybike AKBAŞ (Şehit Mahmutbey Ortaokulu)
"Akıllı Tişört" Projesi Yiğit Efe ADA - Yavuz ÖZGE  (Çamlıca Ortaokulu)