Yeniyüzyıl İlkokulu öğrencilerine, su kaynaklarınınn; üretimi, miktarı, tüketimi sırasındaki davranışlar hakkında bilgilendirerek öğrencilere tasarruf bilinci kazandırmak 

Beklenen Sonuçlar

Yeniyüzyıl İlkokulu öğrencilerine proje kapsamında öğrendikleri bilgileri ailelerine de aktararak su faturaların da tasarruf bilincini kazandırarak ailesine, ülkesine ve geleceğine katkı sağlayacağı bilincini kazandırmak. 

Projenin uygulanışı:

4. sınıf öğrenciler arasından gönüllü 3 öğrenci seçilerek proje ilk olarak onlara bahsedilecek. Daha sonra proje için 4. sınıf öğrencilerine araştırma görevi olarak, fon kartonlarına, elektrik ve su kaynakları ile ilgili üretim, tüketim, nasıl tasarruf yapılacağı ve elektrik ve su kaynaklarının olmaması durumunda neler olabileceği konusunda bilgiler ve resimler hazırlatılacak. Çocuklara, su faturaları hakkında bilgilendirme yapacak. 

Proje Ekibinin Görevleri

-Projenin sonunda fatura hesaplamalarına yardımcı olmak,  

-Projede verilecek hediyelere 3-4 tane destekleyici bulmak,

-Projenin uygulanışı sırasında pano düzenlenmesi, afiş hazırlamak gibi işlerde yardımda bulunmak.

Proje, okulda görev yapan diğer öğretmenlere de anlatılacak. Proje, Müdür Yardımcısı Mustafa Edirneli ve Proje ekibi tarafından etkinlikler dersinde sınıflara gidilerek öğrencilere anlatılacak. İlk olarak 4. sınıf öğrencileri sınıfta, hazırladıkları fon kartonları ile sunum yapacak. Ardından Mustafa EDİRNELİ çocukların seviyelerine göre özet geçecek. Faturaların tüketim fiyatları hakkında bilgilendirme yapılacak. Tasarruf için nelere dikkat etmemiz gerektiği aktarılacak Son olarak yarışmadan ve verilecek hediyeler ile hediyelerin özelliklerinden bahsedilecek Proje ile ilgili hazırlanan fon kartonları, yazılar, afişler resimler ve yarışma sonunda verilecek hediyeler Diğer ayın faturaları gelinceye kadar okulun giriş kısmında sergilenecek.   Yarışmaya katılacak her öğrenciye “Teşekkür Belgesi” verilecek. Aynı zamanda hazırlanan çalışma kağıtları gönüllü öğretmenlere verilerek çocuklara daha yakından tasarruf bilinci kazandırılmaya çalışılacak. Gönüllü velilere de çalışma kâğıtları verilerek afişler hazırlatılıp panodaki bilgiler güncellenecek, ayrıca SASKİ yetkilileri tarafında öğrencilerimize seminerler düzenlenecektir. Öğretmenlere, öğrencilerin tasarruf yaparken neler yaptıklarını yazı veya foto ile rapor tutmalarını veya performans görevi olarak verebilecekleri söylenecek. Veliler tarafından bulunacak olan sponsorlardan isteyenlere Müdür Yardımcısı Mustafa EDİRNELİ proje hakkında bilgilendirme yapacak. Sponsorların isimleri,  öğrencilere dağıtılacak broşürlerin ve yarışmaya katılacak öğrencilere verilecek teşekkür belgelerinin arka sayfasında, panoda ve ödül töreninde yer verilecek. Sponsor olan sorumluluk sahibi vatandaşlara proje ilgili çalışma kâğıtları, öğrencilere verilecek olan isimlerinin yer aldığı broşür ve teşekkür belgesi, kendilerine verilecek teşekkür belgesi ve yarışma için alınan hediyelerin faturaların fotokopileri gönderilecektir.  Proje kapsamında düzenlenecek yarışmaya destekleyici bulmanın amacı; toplum için yararlı olan bu projeye toplumun her kesimini ortak etmek ve öğrencilere ilerde bu tip projelerde yer almalarını gerektiği öğretmektir. Projenin her aşaması fotoğraf makinesiyle kayıt altına alınacaktır. Proje Aralık ayı faturalarının gelmesiyle Mustafa EDİRNELİ liderliğinde veliler tarafından hesaplanarak yarışmada ilk 3 dereceye giren öğrenciler belirlenip Nisan ayında törenle sona erecektir.
                                                                            
PROJE TANIM

1.1 Projenin Adı: YENİYÜZYIL TASARRUF YAPIYOR
1.2 Projenin Sorumlusu: Mustafa EDİRNELİ Müdür Yardımcısı, Abdullah ÇAKIR, Eşref Karabeke, M.Gökan Üstüner
1.3 Projenin Uygulanacağı Yer: Okul ve Öğrencilerin kişisel Evleri

YENİYÜZYIL İLKOKULU

Projenin TürüSosyal İçerme           Projenin Süresi : 15.11.2015-26.04.2016