5. ve 6. sınıf öğrencileri, Kasım ayında okuduğu kitaplardan biri olan "Silgi Ruhu" adlı kitabın yazarı Şöhret Doğruyol SAĞBAŞ ile 5 Aralık Cumartesi günü zoom üzerinden buluşma fırsatı bularak, yazar ile keyifli bir etkinlik gerçekleştirirken merak ettikleri sorulara da cevap buldular.

Hendek Şehit Mahmutbey'in Öğrencileri Yazar İle Buluştu

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Türkçe zümresi, sene başın toplantısında aldığı karar ile her ay tüm öğrencilere en az 3 adet kitap okutarak ay sonunda okudukları kitaplardan sınav yapılmasını planlamış ve ekim ayından itibaren bu plan doğrultusunda etkinliklere başlamıştır. Proje kapsamında ekim ayında 5. ve 6. sınıf öğrencilerine Eyvah Ödevim Var (Nehir Yarar), Babamın Gözleri Kedi Gözleri (Sevim Ak), Tuhaf Bilimler Akademisi (Şöhret Doğruyol Sağbaş) adlı kitapları; 7. ve 8. sınıf öğrencilerine ise Sisin Sakladıkları (Miyase Serbarut) ve Karaoklar Çetesi - Büyük Macera (Ahmet Şerif İzgören) adlı kitaplar okutulmuştu.

Hendek Şehit Mahmutbey'in Öğrencileri Yazar İle Buluştu

Ekim ayının sonunda ilk sınavlarını olan öğrenciler, geçen ay okudukları "Tuhaf Bilimler Akademisi" ve bu ay okudukları "Silgi Ruhu" adlı kitapların yazarı Şöhret Doğruyol Sağbaş ile 5 Aralık Cumartesi günü zoom üzerinden canlı buluştular. Oldukça keyifli bir söyleşinin ardından hem yazarımız hem de öğrencilerimiz etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Moderatörlüğünü Türkçe Öğretmeni Zeliha Duman'ın yaptığı söyleşiye oldukça yoğun katılım olurken, okulun Türkçe öğretmenleri bu tür buluşmaların yıl boyunca devam edeceği müjdesini öğrencilerimize verdiler. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.