Sömestre ve yarıyıl tatili diye nitelendirilen Karne tatili münasebetiyle İlçemiz İlkokulların dan Hendek Şehit Mahmutbey İlkokulunda karne töreni düzenlendi.
Düzenlenen Törene İlçe Kaymakamı Mustafa AYHAN , İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ercan ÇETİN,  Hendek İlçe Emniyet Müdürü Oğuz ÇUHADAR, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN , Hendek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz ŞİŞMAN, çok sayıda öğrenci velisi ve öğretmen katıldı.

Hendek Şehit Mahmutbey İlköğretim Okul Müdürü Nizamettin AKMANLAR konuşması şöyleydi ; “2011-2012 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemini tamamlamış bulunuyoruz. Birazdan olacakları karnelerle bazı öğrencilerimiz sevinecek, bazı öğrencilerimiz ise belki biraz üzülecekler ama biz inanıyoruz ki bu gün üzülen öğrencilerimiz de 2. Dönemde daha gazla çalışarak yılsonunda gülen yüzlerden olacaklardır.” dedi
Düzenlenen Tören Saygı Duruşu ve İstiklal marşı nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini içerek konuşmaların düzenlenmesinin ardından, öğrencilere karne verme merasimi düzenlenerek program sona erdi.