Kan Bağışı Kampanyası sırasında Noksel İlkokulunda öğrenim gören 900 öğrenci Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından; afetler, afetlerde bilinçli hareket, korunma yöntemleri gibi bir çok konu hakkında bilgi aldılar. Uygulamalı eğitim yapan AFAD ekipleri afetlere hazırlıklı olmanın ve kan bağışının önemi üzerinde durarak Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kullanmış olduğu kurtarma araçlarını ve ekipmanlarını tanıttılar. Örnek uygulamalar gösterdiler.

Kan bağışının önemi konusunda farkındalık oluşturmak üzere yapılan faaliyete Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İLHAN, Hendek Devlet Hastanesi Müdürü Gökhan EYGİ, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu BAŞARAN GÜNGÖR okula gelerek destek verdiler.

Kan Bağışı Kampanyasını Mustafa Asım İlkokulu idareci, öğretmen ve velileri ile desteklediler.

Hendek Müftülüğünün camilerde kan bağışı hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmesi de ilgiyi artırdığı görüldü.

Gün içinde Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İLHAN, Hendek Devlet Hastanesi Müdürü Gökhan EYGİ, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu BAŞARAN GÜNGÖR sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN yaptığı konuşmada okullarımızda bu türlü etkinliklerin artarak devam edeceğini, ilkokul sıralarında yaşanan bu çalışmaların, yapılan etkinliklerin bir ömür boyu hafızalardan silinmeyeceğini ifade etti. Katkılarından dolayı emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek Noksel İlkokulundan ayrıldı.