Hendek ile Letonya arasında öğrenci değişimi programı için Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültei ile Letonya'nın Liepaja Üniversiteleri arasında görüşmeler başladı. Letonya'dan gelen iki iki kişilik akademisyen heyeti, Eğitim Fakültesi Dekanı ile birlikte bu programın son detaylarını değerlendirmek üzere biraraya geldi.

Letonya'lı akademisyenler Pr.Dr.İlze Mikelson ile Pr.Dr.Linda Pavitala Sakarya Üniversitesi ile  Uluslararası işbirliği ve öğrenci değişimi programı konusunda görüş alışverişinde bulunurlarken,Sakarya Üniversitesi rektörüylede bir araye geldiler. Öte yandan 2016 yılında gerçekleştirilecek Sakarya Üniversitesinin koordine ettiği ,Uluslararası Herşey için Hayatboyu Eğitim ve Liderlik Konferansı - ICLEL 'in de Letonya'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bu kongrenin temel amacı, bilim adamları, araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve eğitimle ilişkili diğer insanları bir araya getirerek, eğitim bilimleri ve eğitim kurumlarındaki liderlikle ilgili araştırma ve çalışmalarını paylaşmaları.  Konferans  öğrenme, öğretim ve insan kaynakları & kurumsal kültür gibi eğitim sektörünün diğer alanlarındaki gelişme ve yenileşmeleri de sunma olanağı sağlıyor..