Noksel İlköğretim Okulu ve Mustafa Asım İlköğretim Okulu´nda düzenlenen Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Şenliği´nde ilköğretim öğrencilerinin yıl içerisinde yapmış oldukları projeler sergilendi. Programa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan´da katıldı.

Kaymakam Ayhan ve Başkan İnci çalışmaları tek tek inceleyerek proje sorumlularından bilgi aldılar. Öğrencilerce gerçekleştirilen özgün çalışmaların paylaşımının yapılması, sosyal bir etkinlik vasıtasıyla başarma duygularının zinde tutulması amacıyla gerçekleştirilen bu şenlik ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha iyi yetişmelerine, geleceğin bilim adamları ve sanatkârlarının ortaya çıkmasına katkıda bulunulduğunu söyleyen Kaymakam Mustafa Ayhan emeği geçenlere teşekkür etti.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, uygulamanın ve Ar-ge´nin önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmeleri, bilimsel düşünebilmeleri, sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri, kendini ifade etme ve sosyal ilişkiler kurma açısından cesaret kazanmaları proje tabanlı öğrenme yaklaşımının sağladığı en önemli kazanımlar olarak sıralanabilir. Şenlikler eğitim öğretim sürecinin katı, soğuk ve teorik yapısından sıyrılarak esnek, sevimli ve şenlikli bir sosyal sürece dönüşmesini sağlamaktadır. Böylece öğrenilenler okul sınırlarını aşarak "Hayat Boyu Öğrenme Etkisi"ne yol açmaktadır. Sergilenen eserler, çocuklarımızın neler yapabileceğinin küçük bir aynasıdır. İnanıyorum ki fırsat verildiği takdirde bu küçük çocuklarımız geleceğin büyük bilim adamları olacaktır." dedi.