Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Noksel İlkokulu işbirliği ile düzenlenen AİLE ve ÇOCUK Seminerinin konuğu Yazar – Aile Danışmanı Hatice Kübra TONGAR oldu. 24 Mart 2021 Çarşamba günü saat 20.00 da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenci velilerine yönelik düzenlenen seminer Noksel İlkokulu YouTube sayfasında yayınlandı.

"Aile ve Çocuk?" konulu seminer moderatörlüğünü Noksel İlkokulu Rehber Öğretmenleri Ahmet Ali KUTLU ve Emriye KAYA, Noksel İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Yasemin BEKTAŞ ve Ferhat GÜLENÇ yaptılar.
Seminer sırasında öğretmenlerimiz, velilerimiz, misafirlerimiz ve halkımız sorularını WhatssApp ve BİP üzerinden ilettiler ve cevaplanmasını istediler. Canlı yayına katılarak soruları sorma imkanı buldular.
Moderatör tarafından Yazar – Aile Danışmanı Hatice Kübra TONGAR’a önceki hafta sosyal medyada paylaştığı “Ayakta duracak hali yokken, hayatta duracak sebepleri olmalı insanın …” ifade sorulması üzerine; Hatice Kübra TONGAR geçen hafta yaşadığım hastalık sürecinde (Covid 19) ayakta duracak halim yoktu. Yaşları büyük çocuklarıma bunu anlatabiliyordum. Ancak iki buçuk yaşındaki çocuğuma bunu anlatmam mümkün değildi. Benimde beklentilerine karşılık vermem gerekliydi. Öyle de yaptım. Öyle de olmalı. Ebeveynler her zaman çocuklarına zaman ayırmalı, onlarla oynamalı, onlarla kaliteli zaman geçirmelidir şeklinde cevap verdi.
Kadınların her sabah gözlerini açtıklarında ev işlerini aşan hayalleri olmalı. Ev işlerini aşan hedefleri, heyecanları olmalı. Şeklindeki sözü çok beğendiğini ifade etti.

Hendek de aile ve çocuk semineri yapıldı…

Moderatörün “Bazı anne babalar çocuğuma bağırmaktan bazen kendimi alamıyorum. Kendimi kontrol edemeyip bağırıyorum. Sonra da pişman oluyorum. Şeklinde ifadeler kullanan velilere neler söyleyebilirsiniz sorusuna. Sayın TONGAR “Öncelikle duyguları kontrol altına almalıyız.” Dedi. Duygularımızı kontrol edebilmek için duygularımızla tanışmalıyız” şeklinde ifade etti.

Seminerin ilerleyen dakikalarında Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Gülşen Fatma DURSUN katıldı. Bölünmüş ailelere nasıl katkı sağlayabiliriz. Dedi. TONGAR aileler boşanma kararı aldığında, mutlaka boşanma adabına uygun davranmalılar. Ayrılan karı, koca olduğu. Anne, baba görevinden boşanılmaz. Süreçte geri kalanlar (çocuklar) bu durumdan daha fazla etkilenmemesi için dikkatli davranmalılar. Dedi
Moderatörler tarafından “Eşler, çocuklar birbirine bağlı mı olmalı? Bağımlı mı olmalı? Sorusuna Hatice Kübra TONGAR; “Ebeveynler bazen bağımlı olmayı, bağlı olmanın önünde görürler.”, “ebeveynler, (anne – baba) çocuklar (anne – çocuk),  (baba – çocuk) birbirlerine bağlı olmalılar. Bağımlı değil. Birbirlerine bağlı olduklarında biz olabilirler.”  Dedi.
Seminer sırasında çok sayıda öğretmen ve veli den gelen soru cevaplandı.

Seminerin çok keyifli olduğu ifade eden TONGARA, Okul Müdürü Öcal DANYERİ ve moderatörler de teşekkür ettikten sonra seminer sonlandı.

Noksel İlkokulu YouTube Sayfasından program kaydını izleyebilirsiniz.: