Program Okul Müdürü Nevzat YUMRU’nun konuşması ile başladı. Sonrasında proje yürütücüsü Raziye ÖZER proje tanıtımı konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir BAYRAM günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Program 6/A sınıfı korosunun “Mavi Gezegen” adlı şarkısını seslendirmesiyle devam etti. Düzce’den gelen halk oyunları ekibi bölgenin yöresel dansı olan Abhazya dansını sergilediler. Dans gösterisi halkın kültürünü ortaya koyması, yaşatması sebebiyle izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Sonrasında Fen Bilimleri dersi kapsamında gösteri deneyleri sergilendi. İlk olarak “Yanmaz El” deneyi sergilendi. Bu deneyde sabunlu su karışımına çakmak gazı sıkılıp ateşe verildiğinde temas ettiği yüzeyi yakmadığını gösterildi. İkinci olarak “Fildişi Macunu” deneyi yapıldı. Bu deneyde ise tepkimeye giren kimyasal maddeler büyük bir şişe içinde karıştırılarak renkli köpükler oluşturarak eğlenceli, renkli bir gösteri ortaya çıkardı.

Şenlik havasında doyasıya eğlendiler.

Programın sonunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergi alanları gezildi, projeler incelendi, öğrenciler projelerin tanıtımlarını gerçekleştirdi. Katılımcıların projeleri incelediği fuarda, öğrencilerin hazırladıkları projeler yoğun ilgi gördü. Bir süredir hazırlıkları devam edip tamamlanmış olan kütüphanenin açılış töreniyle de program sonlandırıldı. Program boyunca tüm öğrenciler şenlik havasında doyasıya eğlendiler. Milli Eğitim Şube Müdürünün, muhtarların, Okul yöneticilerinin, öğrenci velilerinin ve öğrencilerin katılım sağladığı TUBİTAK Bilim Fuarlarına yoğun bir ilgi gösterildi.