2015-2016 mezunu öğrencilerin aileleri de bu etkinliğe katılarak çocuklarını bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.

Törene Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcısı Alpaslan Okur, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan bir konuşma yaptı.

709 Mezun

Karahan, konuşmasında “ Özveri ve gayretle yetiştirdiğimiz akademik donanımın yanısıra insani değerleri kazandırmaya çalıştığımız, dört senelik lisans öğrenimini başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazanan, on anabilim dalında 709 öğrencimizi uğurlamanın hüznü ile içiçe olan mutluluğunu paylaşıyoruz. Bundan dört yıl önce bizlere emanet ettikleri evlatlarını iyi yetişmiş birer öğretmen adayı olarak ailelerine takdim etmekten kıvanç duyuyoruz. Öğretmenlerimizin ebediyete hükmeden insanlar olduğu gerçeğinin ışığında her attığımız adımın uzun vadedeki sonuçlarını öngörmeye çalıştık.



Fakültemizin gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde akreditasyon sürecine ilişkin çalışmaları, gelen talepler üzerine diğer üniversitelerle de paylaşılmaktadır. Öğretmek üzere yola koyulan cehalet savaşçıları olarak öğrenmekten asla vazgeçmeyeceğinize inancım tamdır. Tüm bunların yanında iyi birer insan olarak öğrencilerinize model olmayı meslek hayatınızın mihenk taşı haline getirerek “ Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür “ bireyler yetiştirmek adına tüm kaynaklarınızı se4ferber edeceğinizi bilmenin huzurunu yaşıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz “ Diyerek, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Karahan, programa destek veren Hendek Belediyesi ve tüm kurumlara teşekkür etti.
 


Plaketler

Konuşmaların ardından   kendi  bölümlerinde birinci olan öğrencilere  hocaları tarafından mezuniyet belgeleri, plaket verilirken başarı temennilerinde bulunuldu.

Program sonunda Fakülte birincisi Onur Bilici ile birlikte tüm öğrencilerin mezuniyet yemini  etmeleriyle, kepler havaya atılarak program sona erdi.