Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan İmam Hatip Liseleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapıldı.

2020 tercih döneminde Lise başvurusu yapan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ağırlıklı olarak Fen ve Sosyal Bilimler Programlı İHL’ler olmak üzere Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Liselerini kazandılar.

Sakarya  ve Türkiye genelinde başarı sıralamasında derece yapan Hendek İmam Hatip Ortaokulu sınavlı öğrenci alan liselere  öğrenci yerleştirme oranında sergilediği performans ile kitlesel ve bireysel başarıda göz doldurdu.

60 Öğrenci Yerleşti
30 Öğrenci Fen ve Sosyal Bilimler İHL
11 Öğrenci Fen Lisesi
3 Öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi
10 Öğrenci Anadolu Lisesi
2 Öğrenci Sınavı Meslek Lisesi
4 Öğrenci puan ile yetenek gerektiren Liselere yerleşti ( Hafızlık - Güzel Sanatlar)
Böylece okulun 60 öğrencisi Merkezi Sınav ile istedikleri liselere yerleşti.

ŞÜKRAN BELGELERİ VERİLDİ

Öğrenciler tedbir alınarak okula davet edilip kendilerine “Şükran Belgesi” takdim edildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin AYDOĞMUŞ, Şube Müdürü Tuncay ALİOĞLU ile öğretmen ve veliler katıldı.

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Aydoğmuş, İmam Hatip okullarında okuduğunu, bu okullardaki başarılar ile gurur duyduğunu belirtti.

Aydoğmuş, “Başlarken bu okulumuzu tercih ettiğiniz için size teşekkür etmeliyim. Emeği geçen okul idaresi ve öğretmenler ile velilerimizi ve öğrencilerimiz tebrik ediyorum.” dedi.

Hendek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Alioğlu, ilçeye yeni geldiğini, başarılı bir okulun böylesine anlamlı bir etkinliğini görmekten ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu, emeklerin zayi olmadığını bu nedenle emeği geçenleri tebrik ettiğini dile getirdi.

Hendek İmam Hatip Ortaokul Müdürü Yunus Doğan, “sınavla öğrenci alan liselere yerleşen öğrencilerimizin performanslarını gururla sunmanın hamdini yaşıyoruz. Bu başarının yakalanmasında emek veren çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime ve velilerime teşekkür eder, sonuçların imam hatip camiamıza hayırlı olmasını dilerim

Sevgili öğrencilerimiz; Geleceği şekillendirmek için bugünden emek ve özveri gerektiğinin bilinciyle çalışıp,  2020 Liselere geçiş Sistemi(LGS) kapsamında yüksek puan alarak Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan liseye yerleştiniz.

Bu başarınız tebrik ediyor, güzel vatanımızın bir evladı olarak ülkemiz için nice başarılara imza atacağınız günleri ümitle bekliyoruz. ” dedi.
Doğan; ilçe dışında olup törene katılamayan öğrencilerin daha sonra okula uğradıklarında belgelerini alabileceklerini belirtti.