''Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler ve saygıdeğer velilerimiz, İnsan yaşamının önemli dönemlerinden biri de okul dönemidir. Her anı kıymetli olan okul hayatında yeni eğitim-öğretim döneminin başlıyor olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Böyle önemli bir başlangıçta sizlerle aynı heyecanı ve umutları paylaştığımı bilmenizi isterim.

Eğitim: Kalkınmanın ve gelişmenin temeli, ülkenin geleceğidir. Toplumumuzun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi ancak eğitimle mümkündür. Türkiye, 2023 yılında mutlu ve kendine yetebilen dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflemektedir. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için gerekli en önemli öğe nitelikli insan gücüdür. Ülkemizin, ekonomik, bilimsel, sosyal ve kültürel bakımdan daha güçlü ve rekabet gücü yüksek bir ülke olarak ilerlemesi için, eğitim alanındaki çalışmaların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesi bizim için çok büyük önem arz etmektedir.

Her eğitim öğretim yılını Türkiye'nin aydınlık yarınlarına giden yolda yeni bir başlangıç, altın bir fırsat olarak görmeli ve nitelikli nesiller yetiştirebilme gayreti içerisinde olmalıyız. Değerli Öğretmenler, Ülkemizin her köşesinde bilgili ve kültürlü nesillerin yetiştirilmesinde en büyük görevi üstlenen, Yeni nesli şekillendiren fedakar öğretmenlerimiz, Topluma hizmet veren her meslek saygın olup, öğretmenlik mesleği ise ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Başöğretmen Atatürk, "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" diyerek, sizlere olan inancını ve güvenini belirtmiştir. Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızın ikinci ebeveyni sizlersiniz. Sizin en büyük eseriniz ve zenginliğiniz bu çocuklar olacaktır. Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrenciler, Okul hayatına yeni başlıyor olmanın veya güzel bir tatil arasından sonra okul hayatınız için yeni bir döneme başlıyor olmanın heyecanı içerisinde olduğunuzu, Tatilde güzel ve eğlenceli vakit geçirerek dinlenmiş olduğunuzu umuyorum. Derslerinizde fedakâr öğretmenlerinizce aktarılan konuları öğrenecek ve hayatınıza tatbik edecek, diğer taraftan sosyal ve kültürel faaliyetlerle yarınımızın eğitimli ve modern gençleri olarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaşması sizlerin sayesinde olacaktır. Gelişen ve değişen dünya da ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz.


Geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.

Sevgili Veliler,Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Bir toplumu veya bir milleti meydana getiren en küçük yapı taşı ailedir. Buna bir maddeyi, bir varlığı meydana getiren molekül de diyebiliriz. Bir binayı meydana getiren taşlar veya tuğlalar sağlamsa o bina da o kadar sağlam olur. Bu noktadan hareketle bir toplum için aile de o nispette önemlidir.

Eğitim öğretimin üç ayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Aile, değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası'nı idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, eğitim camiamızın tüm çalışanları ile velilerimizin eğitim öğretim yılını kutluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.


AK PARTİ HENDEK İLCE TEŞKİLATI