SEDAŞ, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Kocaeli ve Sakarya’da anaokulu öğrencileriyle buluştu. 450 öğrencinin katıldığı etkinliklerde miniklere enerji kullanımında verimliliğin önemi anlatıldı.

İklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadelede enerjiyi verimli kullanmanın önemi her geçen gün artıyor. Sorumlu tüketim, iklim eylemi, erişilebilir ve temiz enerji gibi sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda özellikle enerji şirketlerine görev düşüyor. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) yöneticileri, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Kocaeli ve Sakarya’da anaokulu çağındaki çocuklara gelecek için verimli ve tasarruflu tüketim bilincini aktardı.

Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce’yi içine alan 20 bin kilometrekarelik alanda 3,8 milyon nüfus ve 2 milyonu aşan müşteriye elektrik hizmeti sunan SEDAŞ, minik öğrencilere enerji verimliliğinin önemini anlattı. Enerji Verimliliği Haftası’nda 2 gün boyunca düzenlenen etkinliklere Kocaeli ve Sakarya’dan toplamda 450 çocuk katıldı.

Anaokulu öğrencilerine verimlilik ve tasarruf bilinci

SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla miniklere enerjinin tüketim alanları ve neden verimli kullanılması gerektiği ile küresel ısınmanın sebepleri ve sonuçları anlatıldı. Enerjide tasarruf sağlamaya yarayan ipuçları ve verimli elektrik cihazlarının da örneklerle gösterildiği buluşmada, çocukların soruları da yanıtlandırılıp görüşleri dinlendi. Etkinlik sonunda katılımcı öğrencilere SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürü Efsun Ergin ve beraberindeki yöneticiler tarafından enerji verimliliği ile ilgili bilgilendirici broşür ve eğitici materyal hediye edildi.