Hiçbir şekilde şiddet içerikli olayları tasvip etmediklerini ve Müslümanlarla birlikte yaşamak istediklerini söyleyen Rowbotham, "Biz bu olaylardan dolayı çok mutsuz olduk ancak beraberlik istiyoruz. Müslüman ve Hristiyanlarla beraberliğimiz çok önemli. Dünya için beraber çalışmak istiyoruz. Arkadaşlık, barış ve her şeyi birlikte anlamak istiyoruz. Biz korkmak istemiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz." dedi.
Balçova Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Yaşar Karapınar, taziye amacıyla Rowbotham'ı ziyaret için randevu talep etti.
Keith Rowbotham ise, "Hayır, biz camide sizi ziyaret edelim." şeklinde bir jestle karşılık verdi.
Bunun üzerine Uğur Camisi uygun bulundu. Ziyarette hazır bulunan Balçova İlçe Müftüsü Yusuf Çelik, Rowbotham'ı kapıda karşıladı. Müslümanların, kendi başlarına gelmesini istemedikleri bir şeyi başkası için de istemeyeceğini vurgulayan Müftü Çelik, İslâm dininin bir insanı öldürmeyi, bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer tuttuğunu, söz konusu saldırıların duyulmasıyla birlikte gözyaşlarına hakim olamadığını ifade etti.
Kur'ân'da, "Masum bir insanı öldüren, bütün insanları öldürmüş gibidir." dendiğini hatırlatan Çelik, "Bunun şu veya başka bir dinden olması önemli değil. Önemli olan, bir insan hayatının yok olmasıdır. Bu saldırı, Norveç'in derdi değildir. Buradaki bir terör olayı da sadece Türkiye'nin derdi değildir. Bütün insanların derdidir. Bütün insanlık, canice hareketlere karşı gerekli tepkiyi göstermelidir." şeklinde konuştu.