Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kırşehir Siyaset Akademisi’ne katıldı. AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Başkan Toçoğlu, katıldığı programda ‘Büyükşehir Yasası ve Tecrübe Paylaşımı’ konulu ders verdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin ile AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı mensupları katıldı.

Belediyecilikte uzun yıllar Siyaset Akademisi’nin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çetinkaya, “Belediyecilikte uzun yıllar görev yapmış Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ağırlamaktan onur duyuyoruz. Siyaset Akademisi’nde deneyim paylaşımları ile katılımcılarımızın ufkunu açmak niyetindeyiz. Hepinize hayırlı dersler diliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti, siyasetin okulunu kurdu Yeni dönem Siyaset Akademisi’nin hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “AK Parti; siyasetin okulunu, akademisini kurdu. Bu, AK Parti’nin değişim ve dönüşüm karakterinden kaynaklanan bir durumdur. Siyaset, insanlara en kısa yoldan hizmet etme işidir. Siyaset, insanlara birebir temas ederek, en kısa yoldan ve en pratik şekilde hizmet etme sanatıdır” diye konuştu.

Ülkemiz gelişimini sürdürüyor Devletlerin demokrasi ile yönetilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Devletler demokrasi ile yönetilmelidir. Demokrasi en şeffaf yönetim şeklidir. Hamdolsun, 2002 yılından bugüne siyaset mecranda akıyor, demokrasi ile ülkemiz gelişimini sürdürüyor. Ayrıca bugün görüyoruz ki eğitime ayrılan bütçe savunma bütçesini aşmıştır. Bu ülkenin nasıl geliştiğini gözler önüne seriyor” dedi.

Siyasetçi ahlaklı olmalı Konuşmasının devamında siyasetçilerin ahlaklı davranması gerektiğini de ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Siyasetçi kendi kurumunun itibarını koruyacak bir yapıda olmalıdır. AK Parti’de siyaset yapan insanların bir duruşu vardır. Siyasetçi ilkeli, güvenilir, ahlaklı olmazsa; kendi kurumuna zarar verir. Bu manada AK Parti’de siyaset yapan, yapacak arkadaşlarımızın güvenilir, ahlaklı, verdiği sözü tutacak, ilkeli bir yapıda olması gerekir. Yerel siyasetçiler olarak bizler halkın bize emanet ettiği parayı, imarı yönetiyoruz. Başbakanımızın her zaman belirttiği, “Şehirler sizlere emanettir. Şehirlerin ruhları vardır. Size emanet edilen şehirlerin ruhuna aykırı hareket ederek, ihanet etmeyin” ifadesiyle hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Örnek çalışmalar Son on yıldır ülkenin büyük bir gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Toçoğlu, “Ülkemizde önemli işler yapılıyor. Yapılan yollarımız, ulaşım ağımız meydanda. Ayrıca sağlık alanında yapılan faaliyetlerimiz örnek gösterilecek düzeyde. Bugün belediyelerimiz, rekreasyon çalışmalarıyla 10 sene öncesinde akıllara gelmeyen çalışmaları yapıyor. Geldiğimiz nokta ortadadır ve bu noktayı daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimler ülkemizin ve bölgelerimizin seçimidir. Bizler büyük fotoğrafa bakarak hareket etmeliyiz. Küçük siyasi hesaplar ile uğraşmamalı, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Söyleyecek çok sözümüz var Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasının ardından Akademi öğrencilerinden gelen soruları yanıtladı. Sakarya’da 16 ilçenin AK Parti tarafından yönetilmesi üzerine gelen soruya cevap veren Başkan Toçoğlu, “Başarımızın sırrı yılmadan çalışmaktır. Biz, gece gündüz milletimiz için çalışıyoruz. Aramızdaki kardeşliği bozmadan 16 ilçe belediye başkanımız, il başkanımız, milletvekillerimiz ve teşkilatımızın tüm kademeleriyle birlikte yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, istişare ederek hizmet ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde, 16 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ne talibiz. Tüm Belediyeleri alacağız. Milletimizin desteği ve güveniyle çok çalışarak, oyumuzu arttırıp seçimleri kazanacağız. Hedefimiz 17 belediye. Bizim anlatacak ve söyleyecek çok sözümüz var” ifadelerini kullandı.