Dünya devleri belirli kararlar ala dursun, bizim tarihi mekanları gezerken , insanların elinden su şişeleri ve atıştırma poşetleri  kaynaya dursun.

Güzel bir örnek haberi geçtiğimiz günlerde İtalya’nın başkenti uygulamaya aldı. Alınan uygulamaya göre tarihi mekanlarda gezerken bir şeyler atıştıramayacağınız kararı Roman Belediyes aldığı öğrenildi. 

Karar başlangı olarak eski kent merkezi yanı sıra çeşitli tarihi alanlarda yiyecek yemenin cezasının 500 avro olduğu açıklandı. Buna göre  cezaları bölgede görev yapan görevlilerin kestiğini ve kolluk kuvvetlerinizde uygulamaya alınan kararı destekledikleri öğrenildi. 
Buna göre Romanın tarihi sokaklarında yemeden içmeden, Roma da keyif yapmak hayal oluyor gibi görülüyor. Cezanın başlandı bedelinin 25 avro dan başladığı ve üst limitin 500 avroya kadar gittiği eşitli ileri cezalar olduğu öğrenildi. 

Bölgeye giden turistlerin bu durumu pek hoş karşılamayacakları düşünülürken yapılan uygulamanın tarihi alanların korunması ve doğal kültürün sağlanması için atılmış bir adım olduğu belirtildi.