Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz zaferinin yıl dönümünde Demokrasi Meydanı’nda anma programı düzenleyecek. Vatandaşlara çağrı yapan Başkan Ekrem Yüce, “15 Temmuz ruhunu, milletin zaferini birlikte hatırlamak için tüm Sakaryalıları meydana davet ediyorum. Tarihi günün 5. seneyi devriyesinde vatandaşlarımızla meydanda buluşacağız.” dedi. 15 Temmuz Perşembe günü meydanda dualar yapılacak, selalar okunacak ve o gün film gösterimiyle hatırlanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatandaşların tarihi günü hatırlayacağı bir program organize edecek. Hain darbe girişimin 5’inci yıl dönümünde, ismini tarihi günden alan Demokrasi Meydanı’nda bir dizi etkinlik düzenlenecek. 15 Temmuz 2021 Perşembe günü, Büyükşehir’in organizasyonuyla vatandaşlar akşam saatlerinde meydanda bir araya gelecek. Yapılacak programla ilgili bilgiler veren Başkan Ekrem Yüce, Sakarya halkını milletin zaferini kutlamak ve ülkenin kurtuluşu için şehit olan vatandaşları anmak için meydana davet etti. 

“Milletin tarihi zaferini aynı ruhla hissedeceğiz”

Büyük zaferin yıl dönümünde,  vatandaşlarla birlikte o tarihi günün ruhunu hissedeceklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “15 Temmuz gecesi sokağa inip hainlere demokrasi dersi veren Sakarya’da milletin zaferinin 5’inci yıl dönümünde bir araya geliyoruz. Biz Sakaryalılar olarak 15 Temmuz’un ruhunu hala ilk günkü gibi hissediyor ve o geceyi hiç unutmuyoruz.  Tankların önüne çıkan, silahlara göğsünü siper eden, elinde bayrağıyla Sakarya Valiliği’ne koşan kahraman vatandaşlarımızla o gecenin yıl dönümünde yine yan yana olacağız. O tarihi günü, birlikte hatırlayacağız. Büyükşehir olarak organize ettiğimiz etkinliklerde Kuran’ı kerim tilaveti eşliğinde dualar yapıp, okunan selaları dinleyeceğiz. Bu vatan için şehit olan vatandaşlarımızı anıp, o günü film gösterimleriyle hatırlayacağız. Tüm hemşerilerimizi saat 20.00’dan itibaren meydanda olmaya davet ediyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz akşamı başlayacak anma etkinliğinin 20.00’da  İstiklal Marşı, mehteran sahnesi ile başlayıp Kuran-ı Kerim tilaveti, selaların okunması, şehitlere dua, film gösterimi, gazilerin konuşması, protokol konuşmaları ile devam edeceği ve gece yarısı 00.13’de tüm camilerde sela okunması, sabah namazı programıyla son bulacağı belirtildi. Bayraklarla donatılacak olan meydanda hazırlıklar sürüyor.