<span style="color: rgb(10, 10, 10); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: medium; line-height: 30.75px;">Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi'nden Milan Geybels ve ekibi, 58 bin 279 erkeğin sağlık verilerini inceledi. <br /> Bu kişilerin 3 bin 362'sinin (1164'ü ileri evre) prostat kanserine yakalandığı görüldü. Katılımcıların beslenme alışkanlıklarını da inceleyen bilim adamları, günde en az 5 fincan çay içenlerde prostat kanserinin, en zor tedavi edilebilen 4. evreye ilerleme riskinin yüzde 33 az olduğu sonucuna vardı. <br /> Hastalığın 2. evreye ilerleme riskinin de günde en az 5 fincan çay içenlerde, sadece 1 fincan tüketenlerden yüzde 25 az olduğu vurgulandı. <br /> Bilim adamları çayın, sütlü, şekerli ya da limonlu içilmesinin kanserin yayılma riskini etkilemediğine, kanser hücrelerinin tümöre dönüşmesini engelleyen çaydaki flavonoid maddesinin bu şekilde azalmadığına dikkati çekti.</span>