2020 için hazırlıklar başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilecek olan 2020 UCI Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası için hazırlıklar başladı. Şampiyonanın açılış ve kapanış seremonilerinin gerçekleştirileceği Yeni Sakarya Stadyumu'nda incelemelerde bulunan heyet, Dünya Şampiyonası’nda kullanılacak alanların tespitini yaptı.

Organizasyonunun başlangıç noktası olarak belirlenen Yeni Sakarya Stadyumu’nda incelemelerde bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi-Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Organizasyon Direktörü Aziz Sırnaç ve organizasyon kurulu, Dünya Şampiyonası’nda kullanılacak alanların tespitini yaptı.

Açılış ve kapanış seromonisi Yeni Stadyum’da

Yarışlarla yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, “İnşaatı devam eden Yeni Sakarya Stadyumu’ndayız. Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Yarışlarını 2020 yılında burada başlatacağız. Açılış ve kapanış seromonilerini burada yapacağız. İlk defa bu organizasyonun Sakaryamıza alınması için çalışma başlattık. Tabi bu çalışma Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’un himayelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle sonuca ulaştı. Sadece şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan ziyade başarılar da elde eden sporcular olmasını da arzu ediyoruz” diye konuştu.

Dünya’ya tanıtılacak

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çelikel, “Geçtiğimiz aylarda Katar’da yapılan Dünya Bisiklet Birliği’nin kongresinde 2020 Dünya Şampiyonası’na ilimizin ev sahipliği yapacağı kararlaştırıldı. Böylesine önemli ve büyük bir organizasyonun ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İlimizin tanıtımına çok fazla katkı sağlayacaktır” derken; Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, “Türkiye’de ilk olacak Dünya Şampiyonası şehrimizin tanıtımı açısından da çok önemli olacak. Bu önemli organizasyonu şehrimize yakışır şekilde icra edeceğiz. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Turizme katkısı fazla olacak

Dünya Bisiklet Birliği (UCI) gözlemcilerinin belirli aralıklarla Sakarya’ya gelip çalışmaları yakından takip edeceğinin bilgisini paylaşan Organizasyon Direktörü Aziz Sırnaç, “Bizler il olarak Dünya Şampiyonaları tarihinde güzel bir iz bırakmak, ülkemizin ve ilimizin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmek, turizm açısından önemli noktalarımızın tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu Dünya Bisiklet Birliği yetkililerine de her defasında kararlılıkla anlatıyoruz. Esasen Dünya Bisiklet Birliği’de bizim bu enerjimizden ve organizasyon geçmişimizden etkilenerek bize Dünya Şampiyonası’nın gelmesinin önünü açtı ve tüm desteği gösterdiler” ifadelerini kullandı.