101 Milyonluk 9 Proje Hayırlı Olsun

 Şehrimizin yeniden imarı için, altyapı ve üstyapıda insanımıza dokunan projelerle, yeni güzel günlere, yeni başlangıçlarla uyanmaya devam ediyoruz. 101 milyon lira değerindeki 9 yeni projenin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullanırken; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, “Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği 101 milyonluk yatırım AK Parti hizmet anlayışının adeta özetidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yeni dönem için şehre müjdesini verdiği 101 milyon liralık 9 projenin temeli gerçekleştirilen tören ile atıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki Büyükşehir ek hizmet binası önündeki programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, ilçe başkanları, STK temsilcileri, Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar gerçekleştirdi. Temeli atılan projeler ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Oktar, yeni çalışmalar üzerinde de gerekli hazırlıkların devam ettiğini aktardı.

Her Yeni Seher Yeni Bir Başlangıç

Başkan Zeki Toçoğlu’nun konuşmasından öne çıkan satır başları ise şu şekildeydi; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehrimiz için birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Tamamlanan her bir yatırım, hemşerilerimize dokunan her bir proje, Sakarya’ya hizmet etme sevdamızı daha da arttırdı. Çünkü bizim anlayışımıza göre, ‘iki günü birbirine eşit olan kayıptadır.’ Biz, yeni başlangıçların bereketine inanan bir anlayışın temsilcileriyiz. Her yeni gün, Sakarya için yeni projeler inşa etmenin heyecanını taşıyoruz. Bu şevk ve heyecanla, şehrin tamamına yayılan altyapı ve içmesuyu yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Her yeni seher, yeniden Bismillah deyip, bu hizmet yolculuğunda yeni sayfalar açmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Sakaryalıyız, Sakarya sevdalılarıyız.”

Yerimizde Saymak Yok
“Temelini atacağımız 101 milyon lira değerindeki 9 yeni projeyle, yeniden ve daha güçlü bir şekilde Sakarya’nın dört bir tarafına ulaşıyoruz. Hamdolsun ülkemiz 1 Kasım neticesinde istikrar ortamına kavuşmuş oldu. Hepimiz istikrarın ne kadar değerli bir şey olduğunu hep birlikte görmüş olduk. Bu nedenle istikrar ortamına kavuşmanın şükrüyle çalışma tempomuzu arttırıyoruz. ‘Seçim geldi, sonuçta yüzde 49,5 oy aldık, hadi biraz dinlenelim’ diye bir şey demiyoruz. Vatandaşımız 1 Kasım’da bize şunu dedi; ‘Sakın yerinizde saymayın, beklemeye yapmayın, size güveniyoruz, şimdi daha fazla çalışmanız zamanıdır.’ 

Şehri İlklerle Buluşturduk
“Bugün temelini atacağımız şehrin ilk katlı otopark projesi, ulaşım konusundaki hassasiyetimizle yola çıkılan bir projedir. Temelini atacağımız projelerimizden bir diğeri Afet Koordinasyon Merkezi. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki örneklerini inceleyerek hazırladığımız bu projeyle, olası afet anında, tüm koordinasyon, tek merkezden daha etkin bir şekilde yürütülecek. Bugün Harmanlık Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda itfaiye teşkilatımız için yeni bir hizmet binası da inşa ediyoruz. Ayrıca projenin hemen yanına sentetik saha inşa ederek; spor yapılabilecek alternatif alan sayısını da arttırmış olacağız.”

Daha Temiz Karadeniz
“Sakarya’yı yeni altyapı ve içmesuyu projeleri ile de buluşturuyoruz. Bizler yerin altına yatırım yapmaktan asla çekinmedik, çekinmiyoruz. Yatırımlarımızın tamamını, gelecek 50 yılın planına uygun şekilde gerçekleştiriyor; kalıcı hizmetler hayata geçiriyoruz. Pamukovamızın içmesuyu ve yağmursuyu projelerini tamamlıyoruz. Diğer yandan Sapanca ilçemizin yüksek kesimlerinde kalan yerleşimlere daha bol ve kesintisiz su ulaştırıyoruz. Akyazı Kuzuluk Mahallemizin içmesuyu geleceğini güvence altına alıyoruz. Kocaali için, yeni bir atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek içmesuyu arıtma tesisimizin de bugün temelini atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla artık Sakarya Nehri, Karadeniz’e daha temiz bir şekilde dökülecek.”

Sakarya’yı Yeniden İmar Ediyoruz
“Bugün ortaya koyduğumuz projeler ne ilkti ne de son olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, hiç durmadan, gece gündüz demeden, ‘Sakaryamız için, halkımız için daha fazla ne yapabiliriz’ düşüncesiyle, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Şehrimizin yeniden imarı için, altyapı ve üstyapıda insanımıza dokunan projelerle, yeni güzel günlere, yeni başlangıçlarla uyanmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken, 101 milyon lira değerindeki 9 yeni projenin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan siz değerli konuklara tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

Verdiğimiz Sözler Senettir
Ayhan Sefer Üstün ise, “1 Kasım seçimlerinde milletimiz bize güvendi. Sakarya yüzde 67,5’luk destekle davasına sahip çıktı. Bize güvenen milletimize teşekkür ediyorum. AK Parti olarak hizmetlerimizi seçim odaklı yapmıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği 101 milyonluk yatırım AK Parti hizmet anlayışının adeta özetidir. 1 Kasım’da aldığımız oyların karşılığını vermek için gece gündüz çalışacağız. Hükümetimizin Sakarya’da hayata geçirdiği yatırımların da takipçisiyiz. AK Parti hükümetinin verdiği sözler senettir. Yeni yatırımlar şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Şehrin Geleceği İnşa Ediliyor
Şehre yapılan 101 milyonluk yatırımın hayırlı olmasını temenni eden Vali Hüseyin Avni Coş, “Şehrimizde her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi sadece üstyapı yatırımları değil, altyapı yatırımları ile de adeta şehrin geleceğini inşa ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak şehrimize hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından Kocaali ve şehir merkezindeki proje bölgeleri ile canlı bağlantı yapıldı ve 101 milyonluk yeni yatırımın toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.