Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 28. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayları ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

AK Parti Bayrağı
Programın açılış konuşmasında söz alan İlçe Başkanı Çelik, devam eden seçim çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. AK Parti’nin milletin partisi olduğunu da vurgulayan Çelik, “7 Haziran Genel Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Temayül yoklamaları tamamlandı. Sandık buluşmalarımızı gerçekleştirdik. Teşkilatımız, belediyemiz, meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz hep birlikte AK Parti bayrağını Serdivan’da dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi. Osman Çelik’in konuşmasının ardından ilçe kadın ve gençlik kollarının aylık faaliyet sunumları gerçekleştirildi.

24 Mahalleye Üstün Hizmetler
28. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını temenni eden Serdivan Belediyesi Başkanı Alemdar ise, ilçede devam eden projeler ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Alemdar, “Büyükşehir, SASKİ ve Serdivan Belediyesi olarak 24 mahallemizde altyapı ve üstyapıda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Büyüyen, gelişen ve nüfusu sürekli artan bir Serdivan’dan bahsediyoruz. İnşallah aynı azim ve kararlılıkla Serdivan’ın yükselişi devam edecek” diye konuştu. Toplantının devamında Serdivan Aydoğan Evler sakinleri, Bahçelievler Mahallesi’nde inşa edilen oyun parkı için Başkan Alemdar’a teşekkür etti.

Serdivan Gelişiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İmar planlarına bağlılık, inşa edilen yeni bulvarlar, caddeler, parklar ve yaşam alanları ile Serdivan büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. SASKİ tarafından başlatılan yeni içmesuyu ve altyapı yatırımlarının yanı sıra, Kampüs Yolu ve yeni bulvar projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşallah önümüzdeki süreçte de Serdivan’ın birçok bölgesinde kapsamlı bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Serdivan’da da insan odaklı çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Değişimden Korkulmamalı
Konuşmasının devamında Genel Seçim sürecine de değinen Başkan Toçoğlu, AK Parti’nin siyasetini dava üzerine kurduğuna dikkat çekti. Toçoğlu, “Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum; biz değişim ve dönüşümün temel dinamiklerini yakalamak mecburiyetindeyiz. Türkiye’de sistem hizmetin başına iyi insanların gelmesiyle birlikte iyi işleyebiliyor. Yeni bir sistemle Türkiye’nin daha fazla kazanmasının vakti çoktan gelmiştir. İl Özel İdareleri kapanması söz konusu olduğunda nelerin konuşulduğunu hatırlayalım. Özel İdare’nin tüm yetkilerini devraldık. Hamdolsun hiçbir sorun yaşamadık. Bu yüzden değişim ve dönüşümden korkmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Bilirkişi Krizi Var
Başkan Zeki Toçoğlu, “Ülkemizde ciddi bir bilirkişi krizi söz konusu. Belediyeleri mali darboğaza sokabilen mühim bir konu bu. Bilirkişi raporuyla sadece Gar Meydanı’nda kamulaştırma bedeli olarak 20 Milyon TL ödeme yaptık. Ortalama bedelin çok üstünde fiyatlar ödemek durumunda kalabiliyoruz. Bu konu belediyelerimizin hizmet üretmesine ne denli olumsuz yansıyorsa, hemşerilerimizin hizmete ulaşmasını da o denli engelliyor. Bu meselede yapıcı adımların atılması elzemdir. En açık şekilde bu konu bile sistem tartışmalarının ne kadar makul olduğunun ispatıdır” diye konuştu. Projelerin Önüne Geçiliyor Toçoğlu, “Mollaköy’de Kano Kürek Parkuru inşa edilmesi ile ilgili büyük bir projemiz var. Göletlerin bulunduğu alanla ilgili Kano Kürek Federasyonu ile anlaştık. Sadece kamulaştırma için projeye 5 milyon TL ayırdık. Bilirkişi kamulaştırma bedelini 15 Milyon TL olarak belirledi. Proje üretmemizin önüne geçiliyor. Aynı şekilde Yenikent Bölgesi’nde iş yerlerindeki dükkanlar için 25-30 bin TL olarak anlaştık. Bilirkişi raporu ise her bir dükkan için 60 bin TL belirledi. Mesele hizmet sunmamızın engellenmesidir. Bu konuya da dört elle sarılmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İddialarımızın Altı Doludur
Sakarya’da etkili bir muhalefetin olmadığına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Muhalefet partileri için son 3 yılda önemli bir kuraklık yaşayan Sapanca Gölü en önemli gündem maddesiydi. Ancak bol yağışlı geçen kışın ardından göldeki seviye de maksimuma ulaştı. O yüzden Sakarya’da muhalefet partilerinin konuşabilecekleri de hiçbir şey kalmadı. Biz ilkeleriyle hareket eden bir partide siyaset yapıyoruz. Hedefimiz Genel Seçimlerde 7-0 yapmaktır. 10 Ağustos’ta yüzde 70’e yakın oy almamız da bu iddiamızın altını dolduruyor. Hiçbir zaman kuru söylemler üzerine siyasetimizi inşa etmedik” dedi.